Politie Hollands Midden

Datum: 7 december 2009

Leiden Man aangehouden op verdenking verlaten plaats ongeval De politie heeft op zondag 6 december omstreeks 03.00 uur een 39-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van wegrijden na een verkeersongeval. Een getuige zag hoe een auto na een harde knal wegreed bij een andere auto die geparkeerd stond op de Lammermarkt. De geparkeerde auto had schade: zo was één van de koplampen kapot. De politie werd na de aanrijding gewaarschuwd en zij kreeg het kenteken van de auto door. Zij ging naar het huis van de tenaamgestelde en trof daar een man aan. Hij werd gevraagd een blaastest te doen en blies 640 ug/l, dat is boven het vastgestelde maximum van 220 ug/l. De man is aangehouden. De 26-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.

Noordwijk Twee verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft op zondag 6 december omstreeks 03.30 uur twee jongens van 16 en 17 uit Leiden en Oegstgeest aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee mannen van 30 en 33 uit Noordwijk. De mannen fietsten over de Nieuwe Zeeweg en stopten voor de twee verdachten die op de weg stonden. De mannen werden beiden in het gezicht geslagen. Een groep jongens die vlak bij het incident stond, verzocht de twee verdachten te stoppen en met hen mee te gaan. De 30-jarige man volgde de groep en waarschuwde ondertussen de politie. De twee jongens zijn aangehouden en de mannen hebben aangifte gedaan.

Katwijk Man aangehouden na verlaten plaats ongeval Een 21-jarige man uit Katwijk is op zondag 6 december aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt rond 03.00 uur die dag een ongeluk te hebben veroorzaakt in de Tramstraat, waarbij een fietser gewond raakte. De man reed vanaf de Boulevard de Tramstraat in, richting Zeeweg. Voorbij de kruising met Noordeinde raakte hij door onbekende reden de controle over zijn stuur kwijt. De auto raakte een 17-jarige fietser uit Katwijk en deze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook werden twee paaltjes uit de grond gereden. De man reed door en waarschuwde familie, die hem later naar het politiebureau bracht. De Katwijker verklaard niet te hebben gemerkt dat hij de fietser had geraakt. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar het ongeval.

Leiden Verdachte van heling aangehouden De politie zag op zondag 6 december om 04.00 uur hoe een 57-jarige man uit Leiden een fiets probeerde te verkopen aan drie jongeren. De fiets vertoonde diefstalkenmerken, zo zat er geen slot op. De man is door de politie vaker aangehouden voor heling en werd ook nu meegenomen naar het politiebureau. De man heeft afstand gedaan van de fiets. De politie zoekt uit of er aangifte is gedaan voor diefstal van de fiets.

Alphen aan den Rijn Verdachte na verlaten plaats ongeval aangehouden De politie heeft op zondag 6 december een 27-jarige man uit Polen aangehouden nadat hij rond 10.15 uur die dag in de Prins Bernhardlaan tegen een lantaarnpaal was gereden en daarna zijn weg had voortgezet. Een getuige had het kenteken genoteerd en de politie zocht in de omgeving naar de man. Bij de Van foreestlaan zagen agenten hem bij zijn auto staan terwijl hij de schade bekeek. De man is vervolgens aangehouden. De brandweer heeft de lantaarnpaal gestut omdat deze bijna omviel.