Gemeente Maassluis

Reconstructie rotonde gestart


"Gevaarlijke situaties op de rijksweg A20 door filevorming op de afrit worden door de aanleg van deze rotonde voorkomen. Ook wordt de verkeersveiligheid op de kruisingen met de Oude Veiling verhoogd," zegt wethouder Piet van den Berg. Samen met zijn collega wethouder van Maassluis, Kees Pleijsier, met Gerbrand Boonstra, hoofd van het wegendistrict Rijnmond van Rijkswaterstaat en Frank Akkermans van BEREIK! * zijn de heren aanwezig bij het startschot van de werkzaamheden. De rotonde wordt aangelegd bij afslag 7 van de A20.

De start van de reconstructie bestaat uit het aanbrengen van de `voorbelasting'. Het gaat hierbij om een laag zand op die gedeelten van de berm waar in de toekomst rijstroken van de nieuwe rotonde zullen komen. Dit moet verzakkingen in het toekomstige wegdek zo veel mogelijk voorkomen. Naar verwachting kan over drie maanden worden begonnen met de daadwerkelijke aanleg van de rotonde, een zogenaamde hondenbotrotonde omdat deze bestaat uit twee lussen.

Door de gebrekkige verkeersafwikkeling van het verkeer dat de snelweg verlaat, ontstaan er steeds vaker files op de hoofdrijbaan van de A20. De reconstructie van deze aansluiting van de A20 is nodig in verband met de verkeersveiligheid.

Wethouder Kees Pleijsier: "Maassluis was al lang zeer ongerust over de verslechterende bereikbaarheid van de stad en de verkeersonveiligheid op deze aansluiting. Veel inwoners van Maassluis staan bijna dagelijks in de file bij deze afrit. De nu gestarte reconstructie zal een forse verbetering betekenen van deze situatie."

De kosten voor de reconstructie worden betaald door het Rijk, het Stadsgewest Haaglanden en de Stadsregio Rotterdam. Omdat de aansluiting voor het overgrote deel binnen het grondgebied van de gemeente Midden-Delfland valt en deze gemeente ook beheerder is van de betreffende wegen, is de gemeente Midden-Delfland opdrachtgever voor de reconstructie.

Piet van den Berg roemde de goede samenwerking met Maassluis en Rijkswaterstaat, de ondersteuning door BEREIK! en de financiering door de Zuidvleugel-partners. "Dit alles bij elkaar heeft er toe geleid dat we het project nu vandaag officieel kunnen starten."


* BEREIK! is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, provincie Zuid-Holland, Stadsregio Rotterdam, gemeente Rotterdam, het stadsgewest Haaglanden de gemeente Den Haag.