Politie Rotterdam Rijnmond


* VIJF MANNEN AANGEHOUDEN; WAARSCHUWINGSSCHOT GELOST

SPANGEN - Vijf Rotterdammers in leeftijd variërend tussen de 24 en 37 jaar oud zijn zondagmorgen op de Bellamystraat aangehouden. Even voor zeven uur meldde een 36-jarige Rotterdamse dat er een vechtpartij plaatsvond op de Spaansebocht. Hierbij werd door de vrouw een vuurwapen gezien.
Door de oplettende getuige was het kenteken genoteerd. Dit werd doorgegeven aan de surveillerende agenten. Op het Belleamyplein werd de auto gesignaleerd waarbij de inzittenden met behulp van BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) zijn aangehouden. Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. De vijf verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Tijdens een doorzoeking van de auto is geen vuurwapen aangetroffen.


* RIJBEWIJZEN INGEVORDERD
BRIELLE - De rijbewijzen van twee automobilisten, een 24-jarige inwoner uit Waarde en een 44-jarige man uit Burgh-Haamstede, zijn zondagavond ingevorderd.
Beiden reden kort na elven over de Rijksweg N57, waar 80 km/uur is toegestaan. Zij overschreden de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur, waarop direct hun rijbewijzen zijn ingevorderd.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR GESTOLEN SCOOTER

ROTTERDAM - De politie heeft zondagmiddag rond kwart over zes drie jongeren aangehouden voor het stelen van een scooter. Agenten, die surveilleerden op de Noorderbrug, hoorden een voertuig meerdere malen claxonneren en zagen dat er een bus achter een scooter aanreed. Op de kruising Noordplein/Noorderbrug kwam de scooterrijder ten val en ging deze er van door in de richting van de Zaagmolenkade. De bestuurder van de bus riep naar de agenten dat de scooter gestolen was. Hierop hebben de agenten de achtervolging ingezet en drie verdachten aangehouden. Er was door een oplettende getuigen gezien dat in de Jensiusstraat een groep jongens bij een scooter stond. Vervolgens reden de jongens weg op de scooter. Hierop is de oplettende getuigen er achter aan gegaan. Op de Noorderbrug trof hij de agenten en hebben zij de jongens aangehouden. De jongens, in de leeftijd van 13- en 14 jaar uit Rotterdam, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* INBRAAK IN ACHT BOTEN
STELLENDAM - De politie van district De Eilanden onderzoekt de inbraak in 8 boten. De inbraken hebben plaatsgevonden in de nacht van zaterdag op zondag. Dit is aan de hand van camerabeelden vastgesteld.
Rond zes uur ontdekte de havenmeester, aan de hand van de beelden, de inbraken. Hij waarschuwde de politie die een nader onderzoek instelt. Door de havenmeester zijn alle eigenaren van de boten benaderd voor het doen van aangifte.


* DIVERSE ALCOHOLCONTROLES DOOR POLITIE
WATERWEG-NOORD - De politie heeft diverse alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij hadden in totaal 4 bestuurders teveel gedronken. Dit was van zaterdag 5 op zondag 6 december.

Politiepersoneel zag een bestuurder met zijn auto slingerend rijden op de Holysingel te Vlaardingen. Hij is staande gehouden en overgebracht naar een politiebureau; daar blies hij 220 ug/l. De man was al eerder opgepakt met teveel alcohol, tevens was hij beginnend bestuurder. Op grond van de Wegenverkeerswet is het rijbewijs ingevorderd.

De tweede bestuuder die teveel had gedronken is door het wijkteam Maassluis aangehouden op de Reigerlaan te Vlaardingen. Op het bureau blies de bestuurder 515 ug/l. Deze bestuurder was al drie keer eerder gepakt met teveel alcohol op achter het stuur. Ook hier vorderden agenten het rijbewijs van de bestuurder in. Hen wacht een EMA-cursus boven op de boete voor het rijden onder invloed.

Volgens zijn er in de nacht nog twee aanhoudingen verricht. Een dame op de Paulus Buysstraat te Vlaardingen. Zij blies 465 ugl. Daarnaast hielden agenten nog een beginnend bestuurder aan op de Nieuwe Haven te Schiedam. Hij blies 390 ug/l. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.


* ACHT KAMELEN ONTSNAPT UIT CIRCUS
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Zondagochtend rond half acht zijn er acht kamelen ontsnapt uit een circus op de Nieuwe Tiendweg. Eén man van Poolse afkomst, wie werkzaam is bij dit circus, is overlopen door één van de kamelen. Toen agenten aankwamen zagen zij de man op de grond liggen. Hij verklaarde dat er een jonge kameel ontsnapte en de rest van de kamelen hem achterna renden. De kamelen werden vervolgens bijeen gedreven en weer in de vrachtwagen gezet. Echter werd bij deze actie de Poolse man overlopen door een kameel met als gevolg letsel aan zijn knie en een gebroken schouder. Toen de ambulance aankwam is de 22-jarige man overgebracht naar het IJssellandziekenhuis voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT 15-JARIGE JONGEN AAN OP SCOOTER

MAASSLUIS - De politie heeft donderdagavond rond zeven uur een jongen aangehouden voor het rijden over het trottoir. Agenten, die surveilleerden op het Sparrendal, zagen een jongen op een bromfiets rijden zonder helm. Deze jongeman reed over het trottoir. De agenten herkenden de jongen alszijnde een 15-jarige jongen. De politiemensen hebben de Maassluizer aangehouden en drie bekeuringen gegeven, voor het rijden zonder helm, zonder rijbewijs en rijden over het trottoir.


* ALCOHOLCONTROLE OP DE MAASBOULEVARD
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Maasboulevard.
Zondagochtend tussen kwart voor zeven en half acht controleerden agenten op het gebruik van alcohol in het verkeer. Dit was op de Maasboulevard, stad uitgaand. Agenten controleerden 52 keer, waarbij 1 persoon teveel bleek te hebben gedronken met 305 ugl.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VALSE AANGIFTE VAN GEWAPENDE STRAATROOF

SCHIEDAM - Een 48-jarige Schiedammer is bekeurd voor het doen van valse aangifte. Hij kreeg van de Officier een boete van 300 euro. Ook worden de onderzoekskosten bij hem in rekening gebracht. Zondagavond werd een 46-jarige Rotterdammer aangehouden op de Slaghekstraat. Hij zou de eigenaar zijn van een scooter die op 26 november jl. tijdens een gewapende straatroof was gestolen van een 48-jarige Schiedammer. De Rotterdammer verklaarde echter dat hij de scooter niet had gestolen maar als onderpand had gekregen van de Schiedammer als onderpand van een geldschuld in verband met drugs.
Politieagenten hoorden vervolgens nogmaals de Schiedammer. Hij bekende valse aangifte gedaan te hebben. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een boete van 300 euro.


* DIVERSE VERKEERSCONTROLES
WATERWEG-NOORD - De politie in Schiedam heeft op verschillende locaties een groot aantal verkeerscontroles gehouden. Deze acties waren gehouden in samenwerking tussen de Verkeerspolitie Rotterdam-Rijnmond en de politiewijkteams Nieuwland en Centrum/West.

Gedurende deze week zijn 50 (brom/snor) fietsers bekeurd vanwege het rijden zonder verlichting. Er zijn op donderdag 3 december tijdens een ASO-controle 115 scooters gecontroleerd door de verkeersdienst. In totaal zijn er 43 brom/snorfietsers bekeurd, terzake 14 x overschrijding constructiesnelheid, 5 x niet werkende rem, 3 x negeren rood licht,


1 x niet juiste wijze bevestigde kentekenplaat, 1 x gladde band, 6 x rijden zonder rijbewijs, 2 x geen spiegels, 1 x rijden zonder

verzekering, 2 x parkeren buiten de vakken, 1 x hinderlijk parkeren, 1 x negeren stopteken en 6 x geen goed werkende verlichting.

Op vrijdagavond en -nacht werd er op de Nieuwe Damlaan en op de Gerrit Verboonstraat een alcoholcontrole gehouden. In totaal controleerden agenten 850 automobilisten. Daarvan zijn er 4 aangehouden terzake het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten promillage bedroeg 655 ug/l.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN IN POLITIEBUREAU
MAASSLUIS - De politie heeft vrijdagavond rond kwart voor zeven een verdachte aangehouden voor mishandeling. Een 37-jarige man uit Hellevoetsluis reed met zijn auto over de rotonde bij de Wetlandeweg/Mozartlaan. Daar werd hij afgesneden door een andere auto waar vier mannen in zaten. Toen hij toeterde om zijn ongenoegen te uiten stapten de mannen uit. Eén van de mannen gaf een trap tegen de ruit van het rechter portier waardoor de ruit verbruizelde. De bijrijder werd geraakt door de schoen en door het glas. Toen de bestuurder en de bijrijder aangifte gingen doen op het bureau verschenen ook de vier mannen uit de andere auto aan het bureau. De 23-jarige verdachte uit Maassluis is toen direct aangehouden door de politie agenten en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.