Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 december 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Fietser gewond na val

Vriezenveen

Een 47-jarige wielrenner uit Vriezenveen raakte zondag 6 december gewond na een val van zijn fiets.

Zondagmorgen 6 december 2009 omstreeks 10.00 uur kreeg de politie melding van een fietsongeval op de Aadorpweg in Vriezenveen ter hoogte van het viaduct. Bleek dat een 47-jarige man uit Vriezenveen over de kop was gegaan en ten val was gekomen. De oorzaak is vermoedelijk een boomwortel onder het fietspad. De wielrenner raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009060040.)

Twee vrouwen krijgen een rode kaart, mogen één jaar lang geen bezoek brengen bij 420 winkels in Enschede Enschede
Een 35-jarige en een 38-jarige vrouw, beiden woonachtig in Enschede, hebben een rode kaart ontvangen en mogen één jaar lang niet bij alle 420 aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Op vrijdag 4 december zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein twee vrouwen diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouwen werden aangehouden door het winkelpersoneel en direct overgedragen aan de politie. De vrouwen, een 35-jarige en een 38-jarige vrouw, beiden woonachtig in Enschede, bleken bij meerdere winkels goederen te hebben gestolen. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt en zij moeten zich verantwoorden bij Justitie.

De 35-jarige en 39-jarige vrouw hebben in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De vrouwen mogen bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. (2009059668)

Hennepplantage ontdekt

Vriezenveen

Naar aanleiding van wateroverlast werd op zondag 6 december een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Gravesingel in Vriezenveen aangetroffen.

Op zondagavond 6 december omstreeks 22.00 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Gravesingel in Vriezenveen. Een ondergelegen bewoner had last van waterlekkage en belde de politie. In de bovengelegen woning werd een ruit geforceerd door de brandweer. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen. 250 hennepplanten en de benodigde apparatuur is in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de hennepkwekerij is en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009060131)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede heeft zondag 6 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ouders en zus. (2009060087)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Onduidelijkheid na aanrijding, politie zoekt getuigen Enschede
Zondagmiddag 6 december omstreeks 17.00 uur heeft een aanrijding plaats gevonden op de De Ruyterlaan in Enschede. Omdat de automobilisten elkaar tegenspreken vraagt de politie getuigen contact op te nemen.

Een 27-jarige automobilist uit Enschede had de parkeergarage aan het Van Heekplein west verlaten. Vanaf de parallelweg met deze uitrit kwam een 44-jarige automobilist uit Enschede. De 27-jarige had voorrang op deze weg. De 44-jarige was het niet mee eens dat hij geen voorrang kreeg en liet zijn ongenoegen blijken door heftig te claxonneren en te seinen met groot licht. Op de De Ruyterlaan zag de 44-jarige kans de 27-jarige in te halen en vervolgens te remmen, waardoor de 27-jarige tegen de 44-jarige botste. Naar eigen zeggen moest de 44-jarige remmen voor het voorrijdende verkeer.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009060080)

Man krijgt rode kaart, mag twee jaar lang geen bezoek brengen bij 70 horecagelegenheden in Enschede Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede heeft een rode kaart ontvangen en mag twee jaar lang niet bij alle 70 horecagelegenheden in Enschede komen.

Op zondag 6 december mishandelde de man een portier van een uitgaansgelegenheid in Enschede en bleek in het bezit te zijn van harddrugs. De 33-jarige man heeft in het kader van het collectief horecaverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten horecagelegenheden in Enschede voor de duur van twee jaar geen bezoek brengen. (2009059971)



Politie Twente