Europese bedrijven vallen in de prijzen tijdens Platts Global Energy Awards 2009 07/12/2009 13:55

PR Newswire

NEW YORK, December 7 /PRNewswire/ --
Drie vooraanstaande Europese energiebedrijven sleepten de eerste prijs in de wacht voor technologische innovatie, strategische investeringen en technische bekwaamheid tijdens de Platts Global Energy Awards 2009. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens een galadiner en -ceremonie in New York.

De Spaanse internationale olie- en gasreus Repsol won de award Commercial Technology of the Year voor de baanbrekende seismische technologie van haar Kaleidoscope-project, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde computertechnieken om voorheen onzichtbare olie- en gasvoorraden op efficiënte en kosteneffectieve wijze in kaart te brengen. De technologie maakt het mogelijk seismische gegevens sneller te verwerken, waardoor exploratie minder tijd en geld kost, en waardoor Repsol dit jaar al 13 nieuwe ontdekkingen heeft gedaan.

Het Italiaanse Enel SpA was de overtuigende winnaar van de award Deal of the Year voor de succesvolle overname van Endesa, het grootste energiebedrijf van Spanje. De jury schreef het afsluiten van deze complexe en controversiële deal toe aan de onderhandelingsvaardigheden, overtuigingskracht en vastberadenheid van Fulvio Conti, CEO van Enel. Met de overname heeft Enel haar wereldwijde vertegenwoordiging aanzienlijk uitgebreid. Het bedrijf is nu actief in 23 landen en verzorgt de energie- en gasvoorziening voor 60,5 miljoen klanten.

Het baanbrekende Perdido-project van Shell in de Golf van Mexico was goed voor de award ENR Energy Construction Project of the Year. Deze prijs werd aangeboden door McGraw-Hill Construction, zusterbedrijf van Platts en de uitgever van Engineering News-Record. Het Perdido-project is de diepste verticale spar ter wereld. De installatie wordt verankerd op een diepte van circa 2380 meter onder water, en gaat fungeren als middelpunt voor de ontginning van drie velden voor het winnen, verwerken en exporteren van olie en gas in een gebied met een straal van 48 kilometer.

De Platts Global Energy Awards worden toegekend ter erkenning van uitzonderlijke prestaties in de energie-industrie, en vestigen de aandacht op prestaties, innovatie en ondernemerschap van bedrijven en individuen. Dit meest prestigieuze jaarlijkse awardsprogramma, nu in haar 11e jaar, wordt georganiseerd door Platts, de belangrijkste leverancier van informatie betreffende energie en metalen, die dit jaar haar 100-jarige bestaan viert.

De winnaars in de in totaal 18 categorieën werden door een onafhankelijke internationale jury geselecteerd uit een recordaantal nominaties, afkomstig uit 22 verschillende landen. De winnende bedrijven zijn afkomstig uit India, Italië, Nederland, Zuid-Korea, Spanje, Thailand en de Verenigde Staten.

Voor de volledige uitslag, inclusief de overwegingen van de jury, kunt u zich wenden tot Platts Global Energy Awards:


- Website -- http://geaweb.platts.com/GEAWeb/Homepage.do
- Mediakit -- http://platts.com/MediaKits.aspx?xmlFile=mediaGEA.xml Over Platts: Platts, een divisie van The McGraw-Hill Companies (NYSE: MHP), is een vooraanstaande internationale leverancier van informatie met betrekking tot energie en grondstoffen. Platts kan bogen op een eeuw aan zakelijke ervaring en dient klanten in meer dan 150 verschillende landen. Als onafhankelijke leverancier bedient Platts de markten voor olie, aardgas, elektriciteit, uitstootgassen, atoomenergie, steenkool, petrochemie, transport en metaal vanuit 17 kantoren verspreid over de hele wereld. Dankzij de real-time diensten voor nieuwsvoorziening, prijsinformatie en marktanalyse en de conferenties van Platts kunnen markten transparanter en efficiënter functioneren. Handelaars, risicomanagers, analisten en leidinggevende personen binnen de industrie vertrouwen op Platts om hen te helpen betere handels- en investeringsbesluiten te nemen. Meer informatie is te vinden op http://www.platts.com.

Kathleen Tanzy, +1-212-904-2860, kathleen_tanzy@platts.com






-