Gemeente Noordwijk

Gemeentewinkel donderdagavond langer open

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen Noordwijkers op de donderdagavonden langer bij de Gemeentewinkel terecht dan nu het geval is. De nieuwe openingstijden op donderdagavond zijn vanaf 1 januari 2010 van 17.00 tot 20.00 uur. Nu zijn de openingstijden op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Niet alleen is de openstelling langer, de uren komen ook meer overeen met de wensen van de bezoekers. Met deze tijdstippen kunnen de inwoners aansluitend op hun werk hun zaken bij de Gemeentewinkel afhandelen. Op de donderdagavonden zijn de wachttijden langer dan op andere openingstijdstippen. Daarom is inmiddels ook een snelloket toegevoegd, waarmee het aantal balies van twee naar drie is gestegen.

Verder blijven de openingstijden van de Gemeentewinkel ongewijzigd, namelijk: op maandag- t/m vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur (uitgezonderd zomer- en kerstvakanties). De overige middagen is de Gemeentewinkel eveneens geopend, maar dan alleen op afspraak, van 13.30 tot 16.00 uur. Afspraken kunnen telefonisch of via internet worden gemaakt.

Jaarlijks laat de gemeente de tevredenheid over de dienstverlening meten. Dit gebeurt door middel het onderzoek `Waar staat je gemeente'. Daaruit blijkt onder meer dat de regeling voor `bezoek op afspraak' slecht bekend is. De gemeente zal deze nadrukkelijker onder de aandacht brengen. De aanpassing voor de donderdagavonden zijn eveneens een reactie op de voorkeuren die bezoekers van de Gemeentewinkel aangaven.

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden om via de Gemeentewinkel allerlei burgerschapszaken te regelen al enorm verruimd. Met name de 24-uurs dienstverlening van het digitale loket op internet neemt toe. Zowel de vraag als het aanbod. Via de gemeentelijke website zijn steeds meer producten beschikbaar. Soms tegen een gereduceerde prijs, zoals uittreksels.