Gemeente Lisse

Lisse; samenwerking of fusie?

Moet Lisse intensiever gaan samenwerken met omliggende gemeenten of juist fuseren? Het gemeentebestuur wil graag op maandagavond 23 november met zijn inwoners van gedachten wisselen. Wat betekent een fusie? En wat zijn de voordelen van intensieve samenwerking?

De komende jaren moet Lisse gaan nadenken over haar bestuurlijke toekomst. Begin dit jaar heeft adviesbureau Ernst & Young een adviesrapport uitgebracht. Het bureau adviseert het Samen En Toch Apart (SETA)-model of een fusie. Deze opties leveren het meeste voordeel op in groter verband met niet alleen Hillegom en Noordwijkerhout, maar ook met Noordwijk en Teylingen.

SETA of fusie

Het Samen En Toch Apart(SETA)-model betekent één groot ambtenarenapparaat en voor elk dorp een eigen gemeentebestuur. Bij een fusie is er één gemeentebestuur en één ambtelijk apparaat. Het college van burgemeester en wethouders van Lisse heeft haar voorkeur uitgesproken voor een fusie.

Praat nu alvast mee!

Inwoners kunnen via www.lisse.nl nu alvast hun mening geven over twee stellingen; De plaats van het gemeentehuis wordt steeds minder belangrijk en Bij een gemeentelijke fusie verliest Lisse zijn identiteit.

Discussieavond

Tijdens deze discussieavond op 23 november zullen drie sprekers hun mening geven over het SETA-model en de voor- en nadelen van een fusie. Aan de hand van stellingen, kunnen deelnemers via stemkastjes en discussie hun mening geven over de verschillende kanten van een intensieve samenwerking en fusie. De avond begint om 20.00 uur in t Poelhuys, Vivaldistraat 4 en zal duren tot ongeveer 22.00 uur.