Gemeente Hoorn

Hoorn tekent voor afstemming t Zevenhuis en Distriport

Op maandag 7 december ondertekende wethouder Jan de Boer van de gemeente Hoorn, samen met alle betrokkenen bij de ontwikkeling van zowel bedrijvenpark t Zevenhuis als bedrijvenpark Distriport Noord-Holland, een convenant waarin de ontwikkeling van beide bedrijvenparken nauw op elkaar worden afgestemd. Het belangrijkste doel is het juiste bedrijf op de juiste plek. De gemeente Hoorn ziet dit als een belangrijke volgende stap naar regionale afstemming. In het convenant wordt precies afgesproken op welk type en grootte bedrijven de bedrijventerreinen zich gaan richten. Zo gaat t Zevenhuis zich richten op bedrijven in de sector gemengd bedrijf met een maximale kavelgrootte van 1,5 ha. t Zevenhuis faciliteert geen bedrijven in de doelgroep transport, distributie en logistiek. Deze bedrijven kunnen zich op Distriport vestigen. Distriport mag op zijn beurt alleen gemende bedrijven huisvesten op kavels groter dan 1,5 ha.

De partijen proberen de beide terreinen ook gelijktijdig op de markt te brengen, wat de afstemming eenvoudiger maakt. Jaarlijks gaan partijen samen met provincie aan tafel om de afstemming te bespreken en zo nodig knopen door te hakken. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord houdt de regie over de regionale afstemming.

Eerder dit jaar gaf de gemeente Hoorn aan zich zorgen te maken over de afstemming tussen de bedrijventerreinen. Wethouder Jan de Boer is dan ook tevreden met het convenant. Deze afstemming is van cruciaal belang voor de bedrijvenparken. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de specifieke kwaliteiten van beide terreinen en kunnen we bedrijven samen optimaal bedienen.'
Laatste wijziging van deze pagina: 7 december 2009