Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Nieuwe verzamelcontainers voor oud papier en kunststofafval

papiercontainers afleveren in leersum
Vanaf januari 2010 wordt oud papier aan huis met papiercontainers ingezameld. In de afgelopen weken zijn in veel dorpen al containers gebracht.

Let op: tot het einde van dit jaar moet het papier nog in dozen, of samengebonden, worden aangeboden (met uitzondering van Maarn waar de papiercontainers al in gebruik zijn genomen).

Op verschillende plaatsen in de gemeente worden ondergrondse containers geplaatst voor glas en papier. De papiercontainers kunnen vanaf 4 januari worden gebruikt, de glascontainers al eerder. Ook bestaat vanaf januari de mogelijkheid om kunststof verpakkingsmateriaal weg te brengen naar diverse verzamelcontainers. Vanaf 2010 kunt u dus niet alleen glas, en textiel, maar ook papier en kunststofafval wegbrengen.

Kunststof verpakkingen
U bent vast al eerder het oranje poppetje met de naam "plastic hero" tegengekomen op bilboards en in andere reclame. Vanaf 2010 zijn gemeenten verplicht om kunststof afval gescheiden in te zamelen. In onze gemeente is gekozen om dit in verzamelcontainers te doen. Deze komen op logische plaatsen te staan, zoals naast de bestaande brengpunten voor glas. De oranje kleur van de "plastic hero" is ook de kleur van de kunststofinzameling. De verzamelcontainers herkent u daarom ook aan de oranje inwerpklep. Op de achterzijde van uw afvalkalender 2010 staat wat u naar de kunststofcontainer kunt brengen. Daarnaast ontvangt u in januari nog een folder.

Nieuwe brenglocatie in Doorn
Langs de Beaufortweg in Doorn wordt ter hoogte van de Keizersweide een nieuw brengpunt gemaakt voor glas, papier, kunststof en textiel. Als dit brengpunt in gebruik wordt genomen, worden de glasbakken aan de Bloemengaard, Vruchtengaard en Kombos in Doorn weggehaald.

Hieronder vindt u een overzicht waar in 2010 de verzamelpunten staan en welke afvalstoffen u daar kunt brengen.
te downloaden
overzicht afval-brenglocaties vanaf januari 2010.pdfLees voor