Pijnacker-Nootdorp


datum 25 november 2009

Op dinsdag 1 december
Burgemeester loopt mee met vuurwerkcontroleurs

Dinsdag 1 december loopt burgemeester F.H. Buddenberg mee met controleurs van de gemeente tijdens een bezoek aan de firma Verbakel, één van de vuurwerkverkooppunten in Pijnacker- Nootdorp.

Het is het vijfde uit een reeks bezoeken op het gebied van de openbare orde en veiligheid in 2009.

Openbare orde en veiligheid
De burgemeester is verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Dit gebeurt op velerlei terrein, van het voorkomen van onveilige situaties bijvoorbeeld op het gebied van bouwen, evenementen, gezondheid, wonen en recreatie. Maar ook achteraf, bij het handhavend optreden. Hij werkt hierbij nauw samen met diverse instanties, die hierbinnen werkzaam zijn. Dit alles om onze gemeente leefbaar en veilig te houden.

Ieder jaar verleent de gemeente op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunningen aan ondernemers voor de verkoop van consumenten vuurwerk, de zogenaamde Vuurwerkverkoop- vergunning. Daarnaast gelden de landelijke eisen uit het Vuurwerkbesluit. Door Milieu ambtenaren en de Brandweer wordt gecontroleerd of de voorschriften door de ondernemers worden nageleefd.
Het verkopen van vuurwerk in Nederland is immers aan strenge eisen gebonden. Zo moet de verkoper van consumenten vuurwerk, voorafgaand aan de levering en verkoop van het vuurwerk, aantonen dat de opslagplaats van het vuurwerk voldoende brandveilig is. Daarnaast vinden controles plaats als het vuurwerk geleverd is en wordt er gecontroleerd tijdens de verkoopdagen op 29, 30 en 31 december.

Burgemeester Buddenberg loopt mee met de controleurs om te zien hoe zij hierbij te werk gaan. Hij wil zich laten informeren wat er zoal speelt, waar moeten de ondernemers precies aan voldoen, welke technische voorzieningen moeten er zijn getroffen tegen eventuele calamiteiten etc.

Het bezoek aan vuurwerkverkooppunt Verbakel, Westlaan 6 in Pijnacker, vindt plaats op dinsdag 1 december van 13.30 - 15.00 uur.

U bent hierbij van harte welkom.