Gemeente Stede Broec

Gemeente stimuleert borstvoeding
Als onderdeel van het lokale gezondheidsbeleid besteedt de gemeente Stede Broec ook aandacht aan het stimuleren van borstvoeding. Onderzoek heeft uitgewezen dat borstvoeding veel positieve effecten heeft op kinderen. Zo is het percentage kinderen met allergieën bijvoorbeeld lager onder borstgevoede kinderen. Er worden alweer enige tijd informatieavonden gehouden in samenwerking met Omring voor aanstaande moeders over het geven van borstvoeding. (De eerstvolgende is op 28 december in Rigtershof. Opgeven kan bij Mary Steen, lactatiekundige E-mail: msteen@omring.nl / Telefoon: 06-10938236 (alléén voor opgave voor de bijeenkomsten).

Daarnaast doet de gemeente Stede Broec mee aan de landelijke campagne Stimulering Borstvoeding. De bedoeling is om in zoveel mogelijk bedrijven en instellingen een ruimte vrij te maken voor vrouwen om borstvoeding te geven. Het college van B&W geeft gehoor aan deze oproep en heeft twee kamers op de begane grond van het gemeentehuis beschikbaar gesteld waar moeders hun babyâs kunnen voeden. Vrouwen kunnen hier tijdens de openingstijden van het gemeentehuis gebruik van maken. Ze kunnen zich hiervoor bij de receptiebalie melden.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Bert van Elswijk, afdeling Welzijn, telefoon 0228-510173 (dinsdag, woensdag en donderdag) of via bvanelswijk@stedebroec.nl.

Baby krijgt borstvoeding