Productschap Diervoeder

07/12/2009

LOGO GMP+ International

Bestemd voor: GMP+ gecertificeerde bedrijven en Certificatie Instellingen

Het logo van het GMP+ certificatieschema gaat veranderen. Dit is noodzakelijk in verband met de verzelfstandiging van het beheer van het GMP+ certificatieschema. De overgangspe-riode is vastgesteld op 3 jaar, en geldt ook voor het gebruik van de term Productschap Dier-voeder in contracten en andere uitingen.

Het logo van het GMP+ certificatieschema is vernieuwd en is nu gebaseerd op de Engelse naam van het schema: GMP+ Feed Safety Assurance scheme (GMP+ FSA scheme).

De logoverandering is een rechtstreeks gevolg van de overdracht van het beheer van het GMP+ certificatieschema van het Productschap Diervoeder naar GMP+ International. In het oude logo staat immers de naam van de huidige beheerder (Productschap Diervoeder) vermeld. Daarom is een nieuw logo ontworpen. Het nieuwe logo is nu al beschikbaar op de PDV website achter de login en kan vanaf 1 januari 2010 worden gebruikt overeenkomstig de regels voor het gebruik van het huidige logo.

Het is uiteraard niet mogelijk dat alle GMP+-gecertificeerde bedrijven en certificatie-instellingen per direct uitsluitend gebruik maken van het nieuwe logo in contracten, uitingen, enz. Dit hoeft ook niet want het bestuur van het Productschap Diervoeder heeft besloten en ook meegedeeld aan GMP+ International dat alle verwijzingen naar het Productschap Diervoeder in contracten, certificaten en andere uitingen door certificatie-instellingen en GMP+ gecertificeerde bedrijven moeten worden begrepen als verwijzingen naar GMP+ International. Hierdoor is het niet nodig om allerlei bestaande documenten aan te passen. Wel geldt dat vanaf 1 januari 2010, of zo snel mogelijk daarna als redelijkerwijs mogelijk is, in nieuwe contracten, nieuwe certificaten en anderen uitingen uitsluitend nog de nieuwe naam en het nieuw logo gebruikt kunnen worden.

De overgangsperiode bestrijkt drie jaar, d.w.z. vanaf 1 januari 2013 mag uitsluitend nog het nieuwe GMP+ FSA logo gebruikt worden. Tevens mogen per 1 januari 2013 de verwijzingen in allerlei uitingen en contracten naar het Productschap Diervoeder niet meer voorkomen.