Provincie Overijssel

Afspraken over herinrichting Rijksweg/Gemeenteweg Staphorst

De gemeente Staphorst heeft onlangs vanuit Expeditie Mooi Nederland een bijdrage ontvangen voor de uitvoering van het Inrichtingsplan bedrijventerrein De Esch. De provincie legt daar voor de waterberging in het bedrijventerrein nog eens een bedrag van ruim dertigduizend euro bij. Hiermee kan Staphorst De Esch verder gaan inrichten. Dat zijn Burgemeester en Wethouders van Staphorst overeengekomen met Gedeputeerde Staten van Overijssel. De kosten worden betaald uit de opbrengst van de verkoop van Essent-aandelen.
Staphorst en de provincie hebben ook afspraken gemaakt over de herinrichting van het oorspronkelijke straatprofiel van de Rijksweg/Gemeenteweg. De plannen zijn nog niet helemaal in detail rond, maar beide partijen zijn het eens geworden over de hoofdlijnen. In het voorjaar van 2010 wordt dit onderwerp definitief afgetikt. Het gaat hierbij om een totale gezamenlijke investering van 2,85 miljoen euro.
De plannen worden voorgelegd aan de gemeenteraad en Provinciale Staten.

Commissaris van de Koningin Geert Jansen: "De provincie Overijssel maakt met alle gemeenten in de provincie dergelijke afspraken. Wij hanteren de Overijsselse Methode. Dat wil zeggen dat wij samen met gemeenten projecten selecteren die bijdragen aan het een goed woon-, werk- en leefklimaat."

Burgemeester J.D. Alssema: "De investeringen worden gezamenlijk gedaan en daardoor kunnen we zaken beter en versneld uitvoeren. Met de resultaten kunnen onze inwoners hun voordeel doen. Het gaat om de leefbaarheid van onze mooie gemeente en van de provincie."

Overijssel investeert extra
De provincie Overijssel investeert in de komende twee jaar extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. De Overijsselse gemeenten hebben hun Essent-aandelen verkocht, met een gezamenlijke waarde van 150 miljoen euro. De provincie en de gemeenten maken nu afspraken over hoe dit geld duurzaam wordt geïnvesteerd in de Overijsselse samenleving. Het gaat dan om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. Een belangrijke voorwaarde is dat de schop direct in de grond moet kunnen.