Politie Hollands Midden

Politieberichten 7 december 2009, Hollands-Midden

Katwijk Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft maandag 7 december een snelheidscontrole gehouden op de Zeewinde. De Zeewinde betreft een 30 km/h zonegebied. De controle vond plaats tussen 05.45 uur en 11.45 uur. Het aantal passanten, dat de radarwagen hebben gepasseerd was 908. Hiervan reden er 403 te hard. 14 van hen reden harder dan 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid betrof 58 km/uur.

Sassenheim Getuigen van verkeersconflict gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict op de Berkenlaan op dinsdag 1 december jl. Twee bestuurders kregen rond 15.15 uur bij de wegversmalling een verkeersconflict waarbij er over een weer geslagen zou zijn. Omdat de verklaringen van de bestuurders uiteenlopen wil de politie getuigen horen die nog niet met haar hebben gesproken. Met name wil zij in contact komen met een vrouw in een jeep die bij de wegversmalling heeft gestaan en vermoedelijk het conflict gezien heeft. Deze vrouw en andere getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Lisse Geld gepind na diefstal bankpas De bankpas van een 86-jarige bewoonster van een woning aan het Engelplein is donderdag 3 december uit haar woning gestolen. Twee mannen stonden rond 14.30 uur aan de deur en vertelden dat ze voor de geiser kwamen. Omdat de bewoonster dit niet heeft, kwamen ze vervolgens voor de verwarmingsketel. De bewoonster liet de mannen binnen waarna één van de mannen naar boven is gegaan. De bewoonster moest op enig moment een klein bedrag pinnen, op vermoedelijk een mobiel pinautomaat, waarna de mannen vertrokken. De bewoonster had haar pasje weer opgeborgen, maar zag later dat deze gestolen was. Ondertussen werd er geld van haar rekening gepind.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Ook waarschuwt zij voor personen die met allerlei smoezen de woning binnenkomen en proberen goederen te stelen en/of via een mobiel pinautomaat de gegevens van de bankpas te achterhalen.

Oegstgeest e.o. Getuigen van vermoedelijke straatroof gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een vermoedelijke straatroof op donderdag 3 december. Rond 17.15 uur werd een 18-jarige fietsster uit Rijnsburg door een melder aangetroffen op de Rhijnhofweg. De Rijnsburgse lag op de grond en was slecht aanspreekbaar. De Rijnsburgse fietste over het fietspad in de richting van Rijnsburg toen ze voelde dat er aan haar tas, die op haar bagagedrager lag, werd getrokken. Vervolgens werd er tegen de fiets geduwd of getrapt waardoor ze viel. De Rijnsburgse mist onder meer geld uit haar tas. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden. Mogelijk hebben andere fietsers die rond 17.15 uur daar hebben gefietst iets gezien. Het fietspad loopt vanaf de Tjalmaweg, langs het studentencomplex bij Corpus naar Rijnsburg. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Verdachten van zakkenrollen aangehouden De politie heeft zaterdag 5 december op aangeven van omstanders twee Roemenen van 17 en 32 jaar aangehouden op verdenking van zakkenrollen. Een derde verdachte, een 56-jarige landgenoot, werd na hun verhoor eveneens aangehouden.

De politie kreeg even na 14.00 uur de melding van zakkenrollen op de Kleiweg. Een Moordrechtse stond bij de kassa van een speelgoedwinkel toen zij door een man werd aangesproken in gebrekkige taal. De man sprak direct daarna met een andere man waarna zij snel wegliepen. De Moordrechtse vond de situatie verdacht en keek naar haar tas. Haar tas bleek open te staan en haar portemonnee was uit haar tas weggenomen. De Moordrechtse schreeuwde naar de mannen en zag ze vervolgens wegrennen. Een getuige is achter de twee verdachten gelopen op de Lange Tiendeweg. Ter hoogte van Klein Amerika splitsten de mannen zich. Omstanders konden één van de verdachten op de Blekersingel aanwijzen. Hierop werd hij aangehouden. De getuige wist een uitgebreid signalement van de andere verdachte te geven waarna ook deze verdachte werd aangehouden.

Nadat één van de verdachten had verklaard met meerdere personen naar Gouda te zijn gekomen werd een auto met drie personen kort daarna staande gehouden. Vervolgens werden de camerabeelden bij de speelgoedwinkel bekeken. Twee mannen leidden de Moordrechtse af, terwijl een oudere man, de derde verdachte, de portemonnee uit de tas haalde. De oudere man was één van de inzittenden van de auto. De verdachten worden dinsdag 8 december voorgeleid bij justitie.

Zakkenrollen: Voorkom narigheid Het kan je zomaar gebeuren dat je portemonnee wordt gerold. Veel mensen denken dat het hen niet zal gebeuren, maar toch zal je niet de eerste zijn die aangifte komt doen bij de politie. Wanneer je portemonnee gestolen wordt ben je niet alleen geld kwijt, vaak ook je rijbewijs, bankpasjes en bescheiden. Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller. Zorg dat je vooral op drukke plaatsen je portemonnee goed opbergt. Laat je niet afleiden, want veel zakkenrollers werken met een handlanger en neem niet meer geld mee dan nodig. Word je toch bestolen, doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk al je bankpassen.

Stolwijk/Gouda Wederom controle fietsgedrag scholieren De politie in de Krimpenerwaard heeft donderdag 3 december wederom schoolgaande jeugd gecontroleerd op hun fietsgedrag. Er werd, naar aanleiding van klachten en meldingen, tussen 13.30 en 14.30 uur extra gecontroleerd op de Goudseweg. Twee meisjes werden bekeurd voor het niet voldoende rechts houden. Zij reden over een afstand van ongeveer 300 meter naast twee anderen. Een tegemoetkomende bromfietser werd daardoor gehinderd. De bekeuring bedraagt 30 euro.

Regelmatig fietsen de jongeren die van en naar Gouda rijden met meer dan twee naast elkaar waardoor andere weggebruikers gehinderd worden. Dit kan gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. De politie blijft controleren op het rijgedrag van de scholieren en hun fietsverlichting. De scholen in Gouda, het voortgezet onderwijs, zijn inmiddels benaderd om de jongeren te attenderen op de controles.

Tussen 07.30 en 08.10 uur diezelfde dag werd er op deze weg gecontroleerd op de fietsverlichting. Ondanks dat het merendeel alles prima in orde had, zijn er toch nog acht fietsers bekeurd voor het ontbreken van de verlichting.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na verkeersconflict Een 32-jarige man uit Montfoort is op maandag 7 december omstreeks 14.00 uur aangehouden na een verkeersconflict op de N11. Twee automobilisten, de 32-jarige man en een 42-jarige man uit Valkenburg, reden over de A12 en wilden invoegen op de N11. Op dat moment ontstond er een meningsverschil over wie er voorrang zou moeten krijgen. De automobilisten parkeerden hun auto op de Goudse Schouw en kregen daar een woordenwisseling. De automobilist uit valkenburg werd vervolgens geslagen door de man uit Montfoort. De politie kwam ter plaatse en beide mannen gingen mee naar het bureau om een verklaring af te leggen.