Vereniging Eigen Huis

Nieuwe verzekeringseis Nationale Hypotheekgarantie goede zaak

Kopers die met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een nieuwbouwwoning kopen mogen vanaf 1 januari 2010 alleen nog zaken doen met een bouwbedrijf dat is aangesloten bij een garantiefonds. Een garantiefonds beschermt kopers tegen een financiële strop als de bouwer failliet zou gaan. Een huizenbouwer die is aangesloten bij een erkend garantiefonds geeft in dat geval de zekerheid dat de woning snel en zonder extra kosten wordt afgebouwd.

Goedgekeurde verzekeringen
Meerdere instanties bieden zogenoemde insolventieverzekeringen aan. Ongeveer zeventig procent van de nieuwbouwwoningen wordt opgeleverd met een garantiecertificaat van onder andere Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) of Woningborg. De NHG zal per verzekeraar beoordelen of de aangeboden insolventieverzekering voldoet aan de gestelde eisen. De goedgekeurde verzekeringen worden vermeld op de website van de NHG.

Vereniging Eigen Huis wijst kopers altijd op het belang van een goede kopersbescherming tegen faillissement van de bouwer, vooral in deze economisch onzekere tijden. De vereniging ondersteunt daarom de aangescherpte eis van de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer informatie
Lees alles over de Nationale Hypotheek Garantie Website Nationale Hypotheek Garantie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 7 december 2009
____________________