Gemeente Waddinxveen

Waddinxveen, 7 december 2009

PERSBERICHT

Triangel: Gemeente Waddinxveen en Bouwfonds Ontwikkeling B.V. tekenen overeenkomst

Met het ondertekenen van de Voorovereenkomst Akkoord Uitgangspunten Samenwerkingsovereenkomst op 7 december 2009 hebben de gemeente Waddinxveen en Bouwfonds Ontwikkeling B.V. een stevige basis gelegd voor een financieel gezond en kwalitatief hoogwaardig plan voor de nieuwe woonwijk Triangel. Nu wordt gewerkt aan de juridische uitwerking van deze overeenkomst in een Samenwerkingsovereenkomst (SOK). Dat proces verloopt voorspoedig en verwacht wordt dat de SOK begin 2010 kan worden gesloten.

Ook op andere terreinen wordt goede voortgang geboekt. Zo kan het concept van het voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan op 21 december a.s. aan de themapanels gepresenteerd worden.

Â

De herziening van de afspraken tussen de gemeente Waddinxveen en Bouwfonds Ontwikkeling B.V. heeft geleid tot een plan met meer ruimtelijke kwaliteit en betere financiële randvoorwaarden. Bovendien wordt met deze voorovereenkomst voldaan aan de Europese regelgeving. Ook kan dankzij de herziening beter worden ingespeeld op de huidige marktsituatie. Zo bevat het woningbouwprogramma veel meer flexibiliteit en wordt een aantal instrumentaria uitgewerkt om de doorstroming van de locale woningmarkt te bevorderen.Â

In deze voorovereenkomst staan ook gezamenlijke spelregels voor de ontwikkeling van de locatie Triangel. Kern hiervan is dat de gemeente en Bouwfonds een Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij (GEM) gaan oprichten, waar zij elk voor 50 % in deelnemen. Deze GEM neemt de voorbereiding en uitvoering van het bouwrijp maken van Triangel, de aanleg van de hoofdplanstructuur en de gefaseerde realisatie van de deelplannen onder haar hoede. Om dit mogelijk te maken wordt het stedenbouwkundig schetsplan door bureau B+B verder uitgewerkt onder verantwoordelijkheid van de gemeente en Bouwfonds. Het concept van het voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan wordt op 21 december a.s. gepresenteerd aan de themapanels. In januari 2010 zal het stedenbouwkundig plan ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd.