Ministerie van Defensie

Luchtmobiele Brigade traint internationaal optreden in Afrika

7 december 2009, 17.54 uur

Nederlandse militairen tijdens de jungletraining in Gabon. Een eenheid van 11 Luchtmobiele Brigade neemt deel aan de van oorsprong Gabonees-Franse oefening M'Bira 2009 in het Afrikaanse Gabon. De oefening, die van 24 november tot 15 december duurt, staat in het teken van internationale samenwerking en optreden onder specifieke klimatologische en geografische omstandigheden. Overleg met Franse collega's.

De 135 Nederlandse militairen hebben afgelopen week samen met de Gabonese en Franse eenheden een acclimatisatieprogramma doorlopen. Naast een basis jungletraining en schietoefeningen maakte ook het kennismaken met de oefenpartners deel uit van dit programmadeel.

Pittig oefenscenario

Oefening M'Bira 2009 vindt plaats in het West-Afrikaanse land Gabon.

Tijdens de tweede helft van M'Bira 2009 moet de samengestelde Gabonees-Frans-Nederlandse bataljonstaakgroep aan de hand van een pittig oefenscenario laten zien ook in de praktijk gezamenlijk te kunnen optreden.

Om wereldwijd en in internationaal verband inzetbaar te kunnen zijn oefenen Nederlandse eenheden regelmatig met buitenlandse partners onder uiteenlopende klimaat- en omgevingsomstandigheden.