Belgische Federale Overheid


Bescherm het klimaat en maak zelf het verschil

Datum: 07 december 2009

Onder massale belangstelling is COP15, de vijftiende klimaatconferentie van de VN, van start gegaan. De onderhandelingen in Kopenhagen moeten leiden tot een globaal klimaatakkoord. De inspanningen voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zoals voorzien door het Protokol van Kyoto van 1997, lopen immers op 31 december 2012 ten einde.

De VN-klimaattop in Kopenhagen is ook het uitgelezen moment om de federale website www.energievreters.be nog eens in de kijker te zetten. Momenteel loopt er in kranten en tijdschriften opnieuw een campagne over de Energievreterswebsite. De boodschap is nog steeds dezelfde: energie sparen is niet alleen belangrijk voor uw portefeuille, maar ook voor het milieu.

Door te isoleren, zuinige toestellen te gebruiken en spaarzaam met energie om te gaan, draagt u bij tot de oplossing van de klimaatproblematiek. Op de website www.energievreters.be vindt u informatie over energiebesparende maatregelen voor uw vensters, uw verlichting, uw elektrische huishoudtoestellen, uw wagen en uw dakisolatie. De website helpt u de apparaten die het meest verbruiken
- de energievreters - in uw huis op te sporen en vooral de aankoop van nieuwe energievreters te vermijden. Door de juiste keuze te maken uit energiezuinige toestellen en materialen helpt u het verschil te maken.

Meer informatie over de klimaatconferentie in Kopenhagen vindt u op de website www.klimaat.be.