Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 7 december

Alkmaar, 07-12-2009 o 15.00 uur

Brand in sportinstituut (tevens homepagebericht)

Alkmaar, maandag 7 december 2009.

Op maandagmorgen omstreeks 05.00 uur brak er brand uit in een sportschool aan de Terborglaan in Alkmaar. De brandweer wist de brand te beperken tot de toegangshal. De oorzaak van de brand is onbekend.

Toen de brandweer ter plaatse kwam leek het aanvankelijk om een grote brand te gaan. In het centrale gebouw waarin de toegangshal, administratie en kantine gevestigd zijn, brandde het aan de voorzijde. Uit de aan weerszijde geplaatste sporthallen kwam rook. Bij het blussen bleek alleen brand te woeden in de toegangshal. Wel had rook zich door het hele pand verspreid. Na een uur blussen was de brandweer de brand meester.

In augustus van dit jaar werd hetzelfde pand ook al getroffen door brand. De kantine van het sportinstituut raakte toen ernstig beschadigd. Herstelwerkzaamheden waren bijna afgerond en het pand zou deze maand weer worden geopend.

De politie stelt een technisch sporenonderzoek in om de brandoorzaak te achterhalen.

Twee jochies aangehouden na vernieling fiets

Alkmaar, zondag 6 december 2009.

Een oplettende getuige belde rond 11.00 uur de politie met de mededeling dat hij had gezien dat twee jonge jongens een fiets hadden gedumpt in de gracht aan de Houttil. Een andere man had de jongens aangesproken en opgehouden in afwachting van de komst van de politie. Agenten namen de jongens van 13 en 14 jaar oud uit Heerhugowaard over. Ze moesten eerst de fiets uit het water dreggen. Het bleek te gaan om een oude damesfiets met een kapot slot. De verdachten werden overgebracht naar het bureau waar ze verklaarden de fiets te hebben gevonden. Ze gaven toe dat ze deze hadden vernield en het water in hadden gereden. Tegen het tweetal is een proces-verbaal opgemaakt. Gezien de leeftijd van de jongens wordt de zaak afgehandeld door het HALT-bureau.

Paar slokken teveel

Schagen, maandag 7 december 2009.

Kort na middernacht werd op de Markt, bij een routinecontrole, een 23-jarige automobiliste uit Schoorl gecontroleerd op drankgebruik. Ze bleek, als beginnend bestuurster, iets teveel te hebben gedronken. Aan het bureau blies de vrouw 130 ug/l terwijl voor mensen die pas hun rijbewijs hebben 90 is toegestaan. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Beginnend bestuurster met teveel drank

Alkmaar, maandag 7 december 2009.

Rond 02.00 uur werd op de Nieuwesloot, bij een routinecontrole, een 21-jarige automobiliste uit Bergen gecontroleerd op drankgebruik. Ze bleek, als beginnend bestuurster, teveel te hebben gedronken. Aan het bureau blies de vrouw 220 ug/l, terwijl voor mensen die pas hun rijbewijs hebben 90 ug/l is toegestaan. De vrouw kreeg een proces-verbaal

Twee jongens aangehouden

Heerhugowaard, zondag 6 december 2009.

Rond 13.15 uur kreeg de politie een melding van een oplettende getuige dat twee jongens via een kapot raam een slooppand aan de Umbriellaan hadden verlaten en wegfietsten. Op aanwijzing van de getuige konden de twee knapen worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 15-jarige jongen uit Anna Paulowna en zijn 17-jarige vriend uit Heerhugowaard. Ze hadden in het pand niks vernield maar reden wel op gestolen fietsen. De fiets waarop de 15-jarige jongen reed had hij kort ervoor gevonden op het station van Heerhugowaard. De fiets stond niet op slot. De andere jongen reed op een fiets die kort geleden was gestolen bij het station van Anna Paulowna. Daar was een aangifte van terug te vinden. Tegen de beide jongens is een proces-verbaal opgemaakt wegens fietsendiefstal.

Rugpijn noopt tot autorijden zonder rijbewijs

Warmenhuizen, maandag 7 december 2009.

Vannacht rond 03.15 uur werd op de Stationsstraat een 25-jarige automobilist uit Heerhugowaard betrapt op het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Zijn rijbewijs is eerder dit jaar op last van de rechter ingenomen wegens het rijden onder invloed.

De man verklaarde dat hij van de ontzegging van de rijbevoegdheid op de hoogte was maar dat hij vanwege pijn in zijn rug een stukje was gaan rijden. Het autorijden gaf hem enige verlichting. Agenten hebben de auto van de man bij zijn huis teruggezet maar hebben hem ook een proces-verbaal gegeven wegens het misdrijf rijden tijdens een ontzegging.

Dronken beginnend automobilist rijdt tegen lichtmast

Enkhuizen, zondag 6 december 2009.

Rond 20.30 uur is een 19-jarige automobilist uit Enkhuizen in een bocht met zijn auto tegen een lichtmast gereden op de Grerard Brandtweg, vlakbij de plaats waar deze weg overgaat in de Douwe Brouwerweg.

De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 420 ug/l (tot 90 toegestaan voor beginnend bestuurders). Zijn rijbewijs werd meteen ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Gaskraan open na huiselijk geweld

Alkmaar, zondag 6 december 2009.

Aan het eind van de middag meldde zich een vrouw uit een woning in Alkmaar Zuid bij haar buren. Ze was door haar 43-jarige vriend geschopt en geslagen en de woning uitgevlucht. Haar vriend zou dronken in de woning zijn achtergebleven. Op aanbellen door de politie deed hij niet open waarna het slot van de voordeur met toestemming van de vrouw door een slotenmaker werd geforceerd. De verdachte werd slapen in huis aangetroffen en aangehouden maar de agenten roken ook een sterke gaslucht. Onderzoek door de brandweer wees uit dat de man de branders van het gasfornuis had opengezet. Hij was suïcidaal geworden omdat zijn vriendin hem na de mishandeling wilde verlaten. De man is in verband met een nader onderzoek opgesloten en in verzekering gesteld.

Hersenschudding na val van paard

Texel, maandag 7 december 2009.

Omstreeks 10.30 uur is een 34-jarige amazone uit Den Burg van haar paard gevallen op de Hoornderweg. Ze raakte licht gewond en kon zich niets meer van de toedracht herinneren. Ze is, met vermoedelijk een hersenschudding, per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis in Den Helder voor een onderzoek. Haar paard is tijdelijk gestald bij stal in de omgeving.

Verlichtingscontroles

In deze donkere dagen is het belangrijk om als fietser in het verkeer goed zichtbaar te zijn om ongelukken te voorkomen. De politie voert ook regelmatig controles uit.

Hoorn, maandag 7 december 2009.

Vanmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur werden er op de Oostergouw 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting op de fiets.

Zuidschermer, maandag 7 december 2009.

Vanmorgen tussen 06.00 en 08.30 uur werd een
(brom)fietsverlichtingscontrole gehouden op de Noordervaart en de Westdijk. Dertien fietsers kregen een bon omdat ze geen licht voerden. Drie bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun bromfiets was opgevoerd.