Politie Haaglanden

Persberichten 7 december

Haaglanden, 07-12-2009

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Voorburg kreeg zondag 6 december om 03.00 uur dusdanige klappen dat hij twee voortanden verloor. Hij fietste samen met twee vrienden vanaf het Plein naar huis toen de drie op de Bezuidenhoutseweg, ter hoogte van een snackbar, ruzie kregen met een groep van ongeveer acht personen. Uiteindelijk kwam het tot een handgemeen, waarbij de Voorburger de dupe was. Hij stelde zich die nacht nog onder behandeling bij een tandarts.
De jongens uit de groep waren allemaal rond de 16 à 17 jaar oud. Vier van hen droegen een jas met bont in de kraag. Eén van hen had kortgeschoren haar en een breed postuur. Een andere had blond haar dat met gel achterovergekamd was.
De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Heeft u deze mishandeling gezien? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van bureau Overbosch via nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Levensgevaarlijk rijgedrag
Den Haag Een 17-jarige jongen moest maandag 7 december om 01.17 uur mee naar het politiebureau toen hij met zeer hoge snelheid in een auto over de Machiel Vrijenhoeklaan reed. Surveillerende agenten gingen na aanleiding van een melding naar het Deltaplein. Daar zagen zij een de auto met hoge snelheid op drie banden recht op zich af rijden, begeleid door een vonkenregen. De auto slingerde van links naar rechts over de rijbaan, waarbij de bestuurder kennelijk moeite had om de auto onder controle te houden. De agenten konden met hun auto ternauwernood de aanstormende auto ontwijken en zetten de achtervolging in. In de bocht met de Vrijenhoeklaan verloor de jongen de controle over het stuur en botste tegen de middenberm, waarna de auto tot stilstand kwam. De jongen sprong uit het voertuig en kon hierna worden aangehouden. Hij had ook verdovende middelen in zijn bezit. Het vermoeden is dat hij onder invloed van alcohol of drugs was, echter nader onderzoek moet dit nog uitwijzen. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Naar aanleiding van een melding over een mogelijke hennepkwekerij, gingen agenten zondag 6 december poolshoogte nemen bij een woning aan de Herman Costerstraat. Ter plaatse zagen de agenten condens op de ramen en roken zij een sterke hennepgeur. Met een machtiging tot binnentreden gingen zij de woning binnen en troffen een hennepkwekerij met 417 planten aan. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De kwekerij werd op last van een officier van justitie ontmanteld en zal worden vernietigd. De recherche stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Met 179 km/uur over de A4
Den Haag - Een 28-jarige vrouw moest zondag 6 december om 23.27 uur haar rijbewijs inleveren nadat zij bijna 80 km/uur te hard reed op de A4. De vrouw reed, na correctie, met een snelheid van 179 km over de snelweg, waar maximaal 100 km is toegestaan. Tegen de vrouw werd porces-verbaal opgemaakt.

Hagenaar (13) aangehouden na straatroof
Den Haag - Agenten hielden zondag 6 december een 13-jarige Hagenaar aan nadat hij, samen met een vriendje, twee Haagse jongens (13 en 14 jaar) had beroofd van hun mobiele telefoons. De agenten werden omstreeks 15.15 uur op de Zusterstraat aangesproken door de slachtoffers die hen vertelden dat zij zojuist beroofd waren door twee jongens. Plotseling zagen de agenten een jongen rennen die voldeed aan het opgegeven signalement. Na een korte achtervolging troffen de agenten een 13-jarige Hagenaar aan die gehurkt tussen geparkeerde auto's zat. De slachtoffertjes herkenden hem als één van de jongens die hen beroofd had. De agenten hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en de identiteit van de tweede verdachte.

Dronken op snorfiets
Den Haag Agenten controleerden maandag 7 december een 29-jarige toen zij op haar snorfiets op de Badhuiskade reed. De agenten zagen de vrouw om 04.14 uur rijden en besloten haar te controleren. Tijdens die controle bleek dat de vrouw onder invloed van drank was. Zij werd aangehouden en bij de tweede blaastest bleek dat zij veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (605 ugl). Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Grootschalige verkeerscontrole
Den Haag Bij een grootschalige verkeerscontrole op de Jaap Edenweg schreef de politie vrijdag 4 december tussen 18.00 uur en 01.00 uur in totaal 81 bonnen uit. De belastingdienst inde 9.374 euro aan openstaande voderingen. Ook nam zij 38 autos en 7 motorvoertuigen in beslag van mensen die de openstaande bedragen niet konden voldoen. De gemeentelijke belastingen inde 11.000 euro. Dit resultaat werd voor een groot deel mogelijk gemaakt doordat de kentekens van 3134 langsrijdende autos werden gescand door de ANPR (automatic number plate recognition). Dit leverde 74 hitsop. De controle was een samenwerking tussen verschillende politiebureaus van Politie Haaglanden, het KLPD, de belastingdienst, Douane en de ANWB.

Op een gestolen brommer
Voorburg Een motoragent hield zondag 6 december om 22.30 uur een 21-jarige man uit Rijswijk aan op een gestolen scooter. De motoragent hield hem aan nadat drie scooterrijders er opvallend snel vandoor gingen toen zij de agent in het zicht kregen. De motorrijder kon één van hen, de Rijswijker, op de Kerkstraat staande houden. Bij controle bleek de scooter waar de man op reed als gestolen geregistreerd te staan. De Rijswijker is aangehouden en zit vast voor verhoor.

Zonder benzine en dronken langs de snelweg
Leidschendam-Voorburg Politieagenten kregen zondag 6 december om 07.15 uur de melding van een pechgeval langs de A4. Toen ze arriveerden bij de auto, die op de vluchtstrook stond, zagen ze een man op de bijrijdersstoel zitten die verklaarde dat hij geen bezine meer had. Ook vertelde de 23-jarige Hagenaar de agenten dat hij de bestuurder van de auto was. De adem van de man rook naar alcohol en hij moest een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij te veel gedronken had om te mogen rijden (370 ugl) Omdat hij pas drie en een halve maand zijn rijbewijs had en dus beginnend bestuurder is, namen de agenten zijn rijbewijs in. Hij werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Vrouw gewond bij straatroof: politie zoekt getuigen Rijswijk Een man beroofde dinsdag 1 december om 16.30 uur een 37-jarige vrouw op de Karel Doormanlaan. Zij was daar aan het pinnen, toen de man haar plotseling van achteren vastgepakte. Ze liet daarop het gepinde geld en haar portemonnee vallen. Ze gilde en rende de bank binnen, waar men de politie belde. Een bankmedewerker vond de portemonnee van de vrouw terug, maar niet het gepinde geld. De man die haar beroofde betrof een blanke man van ongeveer 35-40 jaar oud, had een ongeschoren gelaat en is ongeveer 1.75 cm lang. Hij heeft een dun postuur en droeg een korte wollen muts met verschillende kleuren. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Belt u dan met de recherche van bureau Rijswijk via nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000

Politie zoekt getuigen overval
Westland/Wateringen De politie zoekt getuigen van een overval op een fastfoodrestaurant aan de Sylvain Poonsstraat. Zondag 6 december om 23.00 uur overvielen drie gewapende mannen het restaurant. De daders namen een geldbedrag mee en verdwenen hierna in onbekende richting. Van de daders is een beperkt signalement beschikbaar. Zij droegen donkere kleding en spraken Nederlands. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hardleerse bestuurder
Delft Een 34-jarige automobilist uit Schiedam belandde maandag 7 december tot twee keer toe aan het politiebureau. De eerste keer zagen agenten de man omstreeks 00.45 uur rijden over de Kruithuisweg. Hij had de hele rijbaan nodig en in de bochten had de man de nodige moeite om een aanrijding te voorkomen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies 845 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderden hij kreeg een rijverbod.
Ondanks dat zagen de agenten de man om 03.00 uur wederom rijden. De man verkeerde nogsteeds onder invloed. Hij moest weer blazen en blies nu 700 ugl. Dit keer namen de agenten zijn auto in beslag. Hij kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Kerst verbroedert?
Zoetermeer Een nog onbekend stel zorgde zondag 6 december voor veel tumult bij een tuincentrum aan de Vierde Stationsstraat. De twee liepen omstreeks 15.15 uur richting de kassa en wilden kennelijk zonder iets te kopen naar de uitgang lopen. Hierbij liepen zij, aldus enkele omstanders, opzettelijk tegen de bij de kassa wachtende personen aan. De haastige vrouw kwam daarbij ten val en beschuldigde daar een 38-jarige Haagse vrouw van. Dat liep zo hoog op dat deze klant door de vrouw werd geschopt. Hierdoor ontstond voor de kassa een enorm tumult. Na tussenkomst van enkele omstanders bedaarde de boel weer. Het agressieve stel wist in de consternatie weg te lopen. De politie ving de hevig ontdane 38-jarige vrouw op.

Flinke borrel
Zoetermeer - Politieagenten zagen maandag 7 december om 01.30 uur een 49-jarige automobilist rijden over de Australieweg. Zij hielden de man staande, waarna bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 705 ugl, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Een 27-jarige automobilist uit Rotterdam moest maandag eveneens zijn rijbewijs inleveren. Deze bestuurder werd op de Dirc van Doortogelaan aangehouden met drank op. Het was de vijfde keer binnen vijf jaar tijd dat hij vanwege alcoholgebruik met de politie te maken kreeg. Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.