Politie Hollands Midden

Stolwijk, Gouda - Wederom controle fietsgedrag scholieren

Stolwijk, Gouda, 07-12-2009 o De politie in de Krimpenerwaard heeft donderdag 3 december wederom schoolgaande jeugd gecontroleerd op hun fietsgedrag. Er werd, naar aanleiding van klachten en meldingen, tussen 13.30 en 14.30 uur extra gecontroleerd op de Goudseweg.

Twee meisjes werden bekeurd voor het niet voldoende rechts houden. Zij reden over een afstand van ongeveer 300 meter naast twee anderen. Een tegemoetkomende bromfietser werd daardoor gehinderd. De bekeuring bedraagt 30 euro.

Regelmatig fietsen de jongeren die van en naar Gouda rijden met meer dan twee naast elkaar waardoor andere weggebruikers gehinderd worden. Dit kan gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. De politie blijft controleren op het rijgedrag van de scholieren en hun fietsverlichting. De scholen in Gouda, het voortgezet onderwijs, zijn inmiddels benaderd om de jongeren te attenderen op de controles.

Tussen 07.30 en 08.10 uur diezelfde dag werd er op deze weg gecontroleerd op de fietsverlichting. Ondanks dat het merendeel alles prima in orde had, zijn er toch nog acht fietsers bekeurd voor het ontbreken van de verlichting.