Politie Groningen

Maandag 7 december 2009

Provincie groningen, 07-12-2009

Wildervank: vrouw (21) overlijdt na ernstig verkeersongeval

Een 21-jarige vrouw uit Wildervank is zondagavond op de J. Kammingastraat in Wildervank bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De vrouw werd rijdend op haar fiets van achteren aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 75-jarige man uit Bareveld. Het slachtoffer werd door de auto geschept. Zij kwam vervolgens op het wegdek terecht. De vrouw werd na reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zij overleed in de loop van de nacht aan haar verwondingen. De automobilist gaf in een eerste verklaring aan dat hij de vrouw niet gezien had. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens werd het rijbewijs van de man ingenomen. Hij werd vervolgens in verzekering gesteld. De politie verdenkt hem naast rijden onder invloed ook van schuld aan de dodelijke aanrijding. De politie heeft een nauwgezette analyse van het ongeval gemaakt. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Mussel: man gewond bij eenzijdig ongeval

Een 37-jarige man uit ter Apel is zondagochtend op de Musselweg in Mussel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Ter Apeler verloor door onbekende reden de macht over het stuur. Hij raakte in een slip en kwam aan de overkant van de weg in het talud terecht. Uiteindelijk kwam de auto in de sloot tot stilstand. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde wagen werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Appingedam: aanhouding na mishandeling

De politie heeft zondagavond een 34-jarige man uit Garrelsweer aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij de woning van een 46-jarige man uit Appingedam is binnengedrongen. Vervolgens heeft de verdachte de bewoner mishandeld. De bewoner liep hierbij een gezwollen kaak en een buil op zijn hoofd op. Daarnaast vernielde hij in de woning verschillende spullen, waaronder de televisie. De politie gaat ervan uit dat het geweldsincident in de relatiesfeer ligt. Na de mishandeling is de verdachte er in een auto vandoor gegaan. De vrouw, die vermoedelijk de aanleiding voor de onenigheid was, heeft de politie gewaarschuwd. Agenten zagen de verdachte rijden op de Woldweg in Appingedam en konden hem aanhouden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van
1,6 vastgesteld. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snelle automobilist rijbewijs kwijt

Een 23-jarige alcomobilist uit Groningen moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren. Agenten in de onopvallende videosurveillance zagen de man met hoge snelheid over de Beneluxweg in Groningen rijden. Een snelheidsmeting kwam uit op 135 km/uur, terwijl op de ringweg een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. Bovendien haalde de man in over een doorgetrokken streep. Bij controle bleek ook nog eens dat de man onder invloed van 0,7 promille alcohol. Hierop is de automobilist aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De beginnend bestuurder mocht na verhoor het bureau verlaten.

Hoogezand: politie zoekt getuigen inbraak gemeentehuis

Zondagavond kwam omstreeks 21 uur een melding bij de politie binnen van een inbraak in het gemeentehuis in Hoogezand. Onbekenden hebben van het pand aan de Gorecht-Oost een raam geforceerd en computerapparatuur weggenomen. Mensen, die zondagavond iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van het gemeentehuis, worden opgeroepen om zich te melden. Ook zou de politie graag in contact komen met de persoon die de melding van de inbraak deed. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige ex-vriendin in Hoogezand te hebben mishandeld. De vrouw zou zowel in het gezicht als in haar buik zijn geslagen. Ook had ze een wond aan haar hoofd. De aanleiding ligt vermoedelijk in de zorg voor hun kind. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte kon later bij zijn woning in Emmen worden aangehouden.

Ter Apel: vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Een 39-jarige vrouw uit Ter Apel is zondagavond aangehouden, nadat ze haar man had mishandeld. Beide echtelieden hadden onenigheid gekregen, waarbij de vrouw haar man meerdere keren had geslagen. Ook heeft ze diverse voorwerpen naar haar man gegooid. In het bijzijn van agenten probeerde de vrouw haar man opnieuw te lijf te gaan. Hierop is zij aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aanhouding na poging inbraak

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man (leeftijd onbekend) uit Groningen aangehouden. De man had geprobeerd in te breken bij een woning aan de Zaagmuldersweg in zijn woonplaats. Het gaat om de woning van zijn ex-vriendin. De vrouw ontdekte de poging inbraak, waarna de man er vandoor ging. Hij kon in de omgeving worden aangehouden. Hij wordt vandaag gehoord.

Veendam: twee aanhoudingen bedrijfsinbraak

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak. Het gaat om twee mannen uit Midwolda (23 en 30 jaar). Het tweetal gedroeg zich verdacht in een auto met lege aanhanger bij een bedrijfspand aan de Lloydsweg in Veendam. Beveiligingsmedewerkers hielden het voertuig in de gaten. Even later gingen de mannen er met een met hekwerken gevulde aanhanger vandoor. De mannen proberen met hoge snelheid aan de
beveiligingsmedewerkers te ontkomen. De politie werd gealarmeerd, waarna de verdachten in hun auto konden worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. In de auto worden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Het is nog onduidelijk waar de goederen zijn weggenomen. Beide verdachten hadden bovendien nog enkele boetes openstaan. De auto bleek bovendien niet verzekerd te zijn. De auto, een aanhangwagen en hekwerken zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie doet nader onderzoek.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 17 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Rijksweg N33 Zuid Bareveld, aansluiting met de autosnelweg A7;


- Provincialeweg N355 Groningen Zuidhorn;


- Provincialeweg N366 Stadskanaal ter Apel;


- Provincialeweg N370 ring Groningen Zuid/Oost

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 6 december op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 501, aantal overtredingen: 162, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 429, aantal overtredingen: 140, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Doezum, Provincialeweg N980: aantal geregistreerde voertuigen: 548, aantal overtredingen: 129, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Stadskanaal, H.J. Kniggestraat:aantal geregistreerde voertuigen: 273, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 3044, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 429, aantal overtredingen: 140, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.