Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Waarschuwing
Openbare versie

Datum Onderwerp 7 december 2009 Maximum tarief melding

Geachte heer, mevrouw,

Sinds 1 oktober 2008 is de maximumtariefverplichting van artikel 3.2c Regeling universele dienstverlening en eindgebruikersbelangen (hierna: Rude)1 van kracht. Deze verplichting houdt in dat voorafgaand aan een oproep naar een 0900-nummer een maximumtarief moet worden gemeld, indien het voorafgaand aan de oproep vermelde tarief:
a. bestaat uit een tarief per tijdseenheid, én
b. hoger is dan 15 cent per minuut, berekend voor de situatie waarin voor de oproep uitsluitend van een vast netwerk in Nederland gebruik wordt gemaakt.

In een voorlichtingsbrief die op 30 september 2008 op de website van OPTA is gepubliceerd, heeft het college aangekondigd dat hij steekproefsgewijs controles uit gaat voeren naar de naleving van de maximumtariefverplichting.

Tijdens een steekproefsgewijze controle heeft het college op 2009 om geconstateerd dat er geen maximumtarief wordt gemeld voorafgaand aan een oproep naar het nummer . Uit de gegevens van het college blijkt dat u de nummergebruiker bent van dit nummer.

Het niet melden van het maximumtarief voorafgaand aan een oproep naar een 0900-nummer is in strijd met artikel 3.2c, eerste lid, Rude. Het college volstaat in dit geval met het geven van een waarschuwing en gebiedt u per heden de verplichting na te leven. Om er op toe te zien of u de verplichting daadwerkelijk naleeft zal het college in februari 2010 een hercontrole uitvoeren.


1 Staatscourant 11 juni 2008, nr. 110, pagina 8.




Waarschuwing
Openbare versie

In het geval u de verplichting tot het melden van een maximumtarief niet naleeft, kan het college zijn algemene bestuurlijke handhavingsmiddelen last onder dwangsom, bestuursdwang en de boete aanwenden.

Hoogachtend,

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT, namens het college,
Plv. hoofd afdeling Consument, Nummers en Bestuur

w.g. mw. mr. I.M.A. van der Hart