Vogelbescherming Nederland


Nieuws december 2009

Aanbevelingen BirdLife klimaat
Maandag 7 december 2009

BirdLife legt pakket aanbevelingen op tafel in Kopenhagen Op de Klimaatconferentie in Kopenhagen zijn ook negentien BirdLife Partners aanwezig. BirdLife International is het grootste mondiale netwerk van natuurbeschermingsorganisaties. De negentien vertegenwoordigers leggen in Kopenhagen een pakket van vijf dringende aanbevelingen voor aan de wereldleiders.
1. De uitstoot van broeikasgassen moet zó ver worden teruggebracht (40 tot 80 procent) dat de temperatuurstijging wereldwijd niet meer dan 2 graden bedraagt ten opzichte van het pre-industriële tijdperk.

2. Stop de ontbossing en de vernietiging van biodiversiteit. Bossen en het leven daarin zijn de beste opslagmiddelen voor CO2.

3. Gebruik de kracht van gezonde ecosystemen om de ongewenste effecten van klimaatverandering te beperken of zelfs tegen te gaan.

4. Steek minstens 200 miljard dollar in fondsen voor ontwikkelingslanden. Die hebben die steun nodig voor het beperken van hun eigen uitstoot van broeikasgassen en voor maatregelen om de effecten van klimaatverandering te temperen.

5. Laat de geïndustrialiseerde landen hun uitstoot en de maatregelen ertegen eerlijk bijhouden. Op dit moment passen ze verhullende boekhouding toe.
Lees persbericht BirdLife Interational