Ingezonden persbericht

Amstelveen, 7 december 2009

Maconomy tekent overeenkomst met vooraanstaand architectenbureau OMA

ERP-aanbieder Maconomy heeft een overeenkomst gesloten met vooraanstaand architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), opgericht door onder meer Rem Koolhaas. Maconomy gaat een volledige oplossing voor ERP en business intelligence leveren voor 200 architecten, ontwerpers en onderzoekers in Rotterdam, Hong Kong, Peking en New York.

"OMA werkt aan zeer uiteenlopende projecten van interieurontwerp tot grote stedenbouwkundige plannen verspreid over de hele wereld. Om te kunnen plannen, organiseren en om optimaal samen te kunnen werken binnen de projecten, hebben we de software van Maconomy gekozen om ons van geïntegreerde ERP en business intelligence te voorzien. Dit zal ons werkproces vereenvoudigen, het plannen van mensen gemakkelijker maken en het management steeds goed inzicht en overzicht verschaffen," zegt Victor van der Chijs, Managing partner van OMA.

OMA heeft meer dan 200 medewerkers over de hele wereld en heeft zich gespecialiseerd in moderne architectuur, urbanisme en culturele analyse. OMA is in 1975 opgericht door een aantal bekende architecten waaronder de wereldberoemde Rem Koolhaas. OMA is wereldwijd onderscheiden voor innovatiekracht, dynamiek en prestigieuze creativiteit. Een bedrijf van dit kaliber vraagt om de allerbeste ERP en business intelligence en dat heeft OMA bij Maconomy gevonden.

Compleet overzicht met een paar klikken van de muis
Maconomy zal OMA's wereldwijde kantoren voorzien van de ERP-oplossingen (Maconomy X1), met daar bovenop het systeem om het aanbod van mensen en de behoefte van projecten op elkaar af te stemmen en in te plannen (Maconomy People Planner) en de business intelligence-oplossing (Maconomy Analytix), die gebaseerd is op Business Objects-technologie. Deze laatste bleek zeer relevant voor OMA, omdat met dashboarden zeer handzaam volledige transparantie kan worden geboden, iets wat op OMA's verlanglijstje stond.

"Met deze nieuwe geïntegreerde oplossing van Maconomy krijgen we met een paar muisklikken een volledig overzicht van onze wereldwijde bedrijfsvoering. We kunnen inzoomen op onze wijdverspreide vestigingen, zien hoe de locale projecten het doen en in detail bekijken hoe de bezetting is, zonder het totaaloverzicht te verliezen. Voorheen hadden we daar vijf afzonderlijke systemen voor nodig," zegt Victor van der Chijs.

"We zijn trots dat OMA onze oplossing heeft geselecteerd. Dit contract met OMA is het eerste in de sector architectuur in de Benelux, wat een veelbelovende sector is voor Maconomy. Projectgeoriënteerde organisaties zoals OMA zoeken in sterke mate sectorspecifieke ERP- en business intelligence-oplossingen en dat is waar we echt een verschil kunnen maken en waarde kunnen toevoegen aan de organisatie," zegt CEO Hugo Dorph van Maconomy.

OMA en Maconomy gaan de ERP- en business intelligence-oplossing vanaf december 2009 implementeren.

Over Maconomy
Maconomy is leverancier van industriespecifieke bedrijfsoplossingen voor professionele dienstverleners. Het bedrijf creëert een natuurlijke relatie tussen mensen en processen binnen organisaties, en geeft een basis voor overzicht, follow-up en beslissingen die op het menselijke en financiële vlak voordeel opleveren. Onder de internationale klanten vallen onder meer bureaus in de vier grootste marketingnetwerken wereldwijd, Interpublic Group, Omnicom Group, Publicis Group en WPP. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen, Denemarken. Het bedient en ondersteunt meer dan 600 klanten in meer dan 50 landen. Ruim 120,000 gebruikers wereldwijd maken gebruik van Maconomy-oplossingen. Meer informatie: www.maconomy.nl.



Ingezonden persbericht