Cyprus: gastland op het 32ste Internationaal Vakantiesalon Antwerpen.

07/12/2009 16:42

VPR Consult

Welkom in Cyprus! Kopiaste

U droomt van een idyllisch oord, dat een unieke historische rijkdom combineert met een verleidelijke gastronomie en een uitgebreid aanbod van kwaliteitshotels en gerenommeerde wellness-centra? Aarzel dan niet langer en laat u verleiden door de vele verschillende facetten van Cyprus: 340 dagen zon per jaar, 10.000 jaar geschiedenis en een legendarische gastvrijheid! En dit op slechts 4 uur vliegen van Brussel.

Cyprus: 10 000 jaar geschiedenis en beschaving

Het eiland Cyprus getuigt van een bewogen verleden. Elke stad en elk dorp verbergen schatten die dateren van de neolithische tot de antieke of de Byzantijnse periode. Grieken, Franken en Venetiërs lieten er hun rijk erfgoed na. Volg de archeologische en Byzantijnse route en ontdek de romantische haven van Paphos. Bezoek de beroemde Byzantijnse kerken in het Troodosgebergte met hun beschilderde interieurs die deel uitmaken van het Werelderfgoed van UNESCO. Het culturele patrimonium van Cyprus is bijzonder rijk.

Cyprus: Een eiland met een zee van mogelijkheden

De stranden van Cyprus behoren tot de netste stranden van het Middellandse-Zeegebied! De uitgestrekte zandstranden en het kristalheldere water zullen de watersportfanaten en de gezinnen aangenaam verrassen. Dankzij de uitgebreide sportieve en ontspanningsinfrastructuur zal u tijdens uw verblijf op het idyllische Cyprus onvergetelijke momenten beleven. En wat u zeker niet mag missen is het strand van "Petra tou Romiou", de befaamde geboorteplaats van de godin Aphrodite!

Cyprus: een natuurparadijs

Voor natuurliefhebbers is Cyprus een paradijs. Rotskusten, bergtoppen, zonnige wijngaarden, uitgestrekte graanvelden, kortom een landschap dat afwisselend landschap. Cyprus ontsproot ontelbare jaren geleden uit de zee- zijn uitzonderlijk klimaat en vruchtbare grond zorgden voor het ontstaan van planten -en bloemensoorten die je nergens anders vindt. Het eiland is een perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Langs 200 km uitstekend bewegwijzerde wandelpaden, die deel uitmaken van het Europese lange afstandspad E4, kunnen bezoekers het land doorkruisen en krijgen ze de gelegenheid prachtige bloemen te ontdekken en mits een tikkeltje geluk ontmoet je zowaar een moeflon, de mascotte van Cyprus. Het eiland van Aphrodite zal ook het hart van de sportievelingen veroveren met duiken, watersporten en niet te vergeten golf.

Cyprus: waar men zich onmiddellijk thuis voelt

Het onthaal door de Cyprioten is voor elkeen onvergetelijk Hou halt in een van onze talrijke typische dorpjes en neem de tijd om ook onze regionale producten te proeven, zoals de bekende wijn 'Kommandaria', die gedronken wordt als aperitief of bij het dessert. De mezze verrast de bezoekers altijd, zowel door de grote variëteit aan gerechten, als door de versheid van de regionale producten, zoals de alombekende Cypriotische kaas 'haloumi'. Proef ook de talrijke andere culinaire specialiteiten, zoals de wijnbladeren, de kleine gemarineerde worstjes ('loukanika'), de gekruide vleesballetjes en de vele groentegerechten, bereid met lokale olijfolie. Om de maaltijd af te sluiten zijn er de typische zoetigheden, zoals de honingbeignets ('dachtyla') en het Cypriotische digestief 'Zivania'. De Cypriotische gastvrijheid blijft voor altijd in het geheugen van onze bezoekers gegrift.

Cyprus: waar kwaliteit voorop staat

Om de hoogstaande kwaliteit te blijven garanderen, wordt de toeristische infrastructuur voortdurend gemoderniseerd en uitgebreid. Begin november 2009 heeft de nieuwe internationale luchthaven van Larnaka zijn deuren geopend.

In Cyprus vind je zowat alle logiesmogelijkheden. Het eiland is vandaag bekend voor zijn luxueuze en professionele uitgebate hotels, maar evenzeer voor zijn familiehotels die vakantiedorpen en bungalows aanbieden en waar je kunt logeren volgens de all inclusive formule. Avonturiers en natuurliefhebbers zullen wellicht kiezen voor het huren van een charmante traditionele woning in een woning en een dorp, niet ver van de zee en waar ze genieten van alle mogelijke faciliteiten. Cyprus is hierdoor de ideale bestemming voor iedereen!

Cyprus: een eiland waar altijd iets te beleven valt

Cyprus organiseert elk jaar tal van evenementen waar vele toeristen op aanwezig zijn. Carnaval, sportevenementen, muziekevenementen, religieuze evenementen, het wijnfestival- Cyprus biedt voor elk wat wils.

Het Carnaval van Cyprus, van 4 en 14 februari 2010, is een 10 daagse periode van eten en feesten vooraleer het vasten begint. Het Cypriotische Carnaval bestaat uit 2 perioden: de 'Meat Week' en de 'Cheese Week'. Tijdens deze periode kunnen toeristen genieten van verschillende parades in Limassol en Paphos.

Het Grieks-orthodox Pasen, dat dit jaar samenvalt met het Katholiek Pasen, is het grootste Grieks-orthodoxe feest dat gevierd wordt in Cyprus. Tijdens deze periode, van 2 tot 5 april 2010, vinden traditionele spelen plaats in Limassol, Paphos en Nicosia.

Het Wijnfestival in Limassol, dat al sinds 1961 georganiseerd wordt, is waarschijnlijk het meeste gekende festival van Cyprus. Dit jaarlijks evenement, dit jaar van 27 augustus tot 5 september 2010, lokt talrijke Cyprioten en buitenlanders naar Limassol. Iedere avond worden de bezoekers getrakteerd op gratis wijn in het park (Limassol Municipal Gardens).

Begin mei wordt ook het jaarlijkse bloemenfestival, Anthestiria, georganiseerd. Met dit festival wordt het begin van de lente gevierd.

_____________________________________________________________________________

32ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen

Gastland Cyprus

Van vrijdag 22 januari t.e.m. woensdag 27 januari 2010.

Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen

Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u

!!! Nocturnes op vrijdag 22 en dinsdag 26 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!

LADIES' DAY op woensdag 27 januari 2010 - gratis toegang voor dames

Meer info op www.vakantiesalon-antwerpen.be

_____________________________________________________________________________