Multi-channel retailer Kiabi optimaliseert Europese distributie met Manhattan Associates

~ Kledingketen implementeert WMS in Frans distributiecentrum en upgrade WMS-oplossingen in België, Frankrijk en Spanje ~

Nieuwegein ­ 7 december, 2009 ­ Kiabi, één van Frankrijks grootste kledingretailers, heeft de Warehouse Management-oplossing (WMS) van Manhattan Associates (NASDAQ: MANH) succesvol geïmplementeerd in zijn nieuwe 66.000 vierkante meter grote distributiecentrum in Lauwin-Planque (Noord-Frankrijk). Daarnaast heeft Kiabi in zijn andere vijf distributiecentra (DC's) in België, Frankrijk en Spanje een upgrade doorgevoerd naar de laatste versie van Manhattan's WMS. Bovendien integreert de multi-channel retailer de distributieactiviteiten van 75 extra winkels in de bestaande, door Manhattan ondersteunde, supply chain.

De go-live in Lauwin-Planque volgt op de uitrol van Manhattan's WMS-oplossing bij de DC's van Kiabi in Tournai (België), Mâcon (Zuid-Frankrijk), Villeneuve d'Ascq (Noord-Frankrijk), Madrid (Spanje) en Dourges (Noord-Frankrijk). In het distributiecentrum in Lauwin-Planque maakt Kiabi gebruik van geautomatiseerde transportbanden, sorteersystemen en miniload-opslagsystemen van Savoye. Manhattan's WMS is hier geïntegreerd met Savoye's Warehouse Control System. De gefaseerde uitrol in Lauwin-Planque is parallel uitgevoerd met een bedrijfsbreed upgradeprogramma voor de andere DC's. Alle DC's maken nu gebruik van de nieuwste versie van Manhattan's WMS. Gezamenlijk bieden de zes DC's een opslagcapaciteit van 167.000 vierkante meter en ondersteunen de orderverwerking voor een netwerk van meer dan 300 winkels in Frankrijk, Spanje, Italië en Roemenië.

In 2010 integreert Kiabi zijn Vêti-keten van 75 winkels met de bestaande distributie-infrastructuur. De oplossingen van Manhattan stellen Kiabi in staat om de warehouse-activiteiten van al zijn DC's in realtime te beheren. Bovendien biedt Manhattan's WMS de benodigde flexibiliteit en zichtbaarheid voor het voortdurend optimaliseren van Kiabi's supply chain-processen.

"Ons nieuwe distributiecentrum in Lauwin-Planque is in mei 2009 geopend. Binnen afzienbare tijd worden hier 150 miljoen stuks kleding per jaar verwerkt", zegt Béatrice Régnier, Logistics Organisation Manager bij Kiabi. "Het Manhattan-team, met wie we al zeven jaar samenwerken, heeft ons geholpen om gelijktijdig drie belangrijke projecten uit te voeren in 2009. Onze samenwerking met Manhattan Associates geeft ons veel vertrouwen dat we de volgende fases van ons supply chain-ontwikkelprogramma effectief kunnen uitvoeren."

In de volgende fase, die voor 2010 op het programma staat, worden de oplossingen van Manhattan uitgerold naar Kiabi's e-commerce-activiteiten en de distributiehubs van Kiabi's logistieke servicepartners.

"Zowel Kiabi als Manhattan Associates zien het belang voor retailers in van het hebben van een robuust distributieplatform. Deze dient de groei van het bedrijf te ondersteunen en tegelijkertijd concurrerend voordeel te bieden", zegt Pieter Van den Broecke, Managing Director Centraal-Europa bij Manhattan Associates. "We zijn trots op de rol die we hebben vervuld in de groei van Kiabi en kijken ernaar uit om de volgende fase van het supply chain-ontwikkelprogramma van het bedrijf te ondersteunen."