Ingezonden persbericht

MobileNavigator 1.4.0 in de Apple AppStore

Amsterdam, 7 december 2009 - De NAVIGON iPhone applicatie versie 1.4.0 Benelux is nu beschikbaar in de Apple AppStore. Naast de eerder aangekondigde voetgangersnavigatie, Google Local Search en het invoeren van GPS coördinaten heeft deze gratis update nog 10 extra features. In de 1.4.0 versie zit onder andere landinformatie, SOS/DirectHulp en een turn-by-turn routeoverzicht. Daarnaast is er vanaf vandaag een korting op MobileNavigator Europa en Benelux en is de applicatie verkrijgbaar voor respectievelijk 74,99 euro en 54,99 euro. De gratis update voor de Europa applicatie wordt binnen enkele dagen verwacht.

Nieuwe functies voor MobileNavigator
Lokale verkeersregels is een van de nieuwe handige functies wanneer je naar het buitenland gaat. Bij het oversteken van de grens krijg je een overzicht van de belangrijkste verkeersregels in dat land. Zo zie je bijvoorbeeld snel de maximumsnelheden en alcohollimiet in dat specifieke land. De SOS/DirectHulp functie geeft een uitgebreide omschrijving van de huidige positie in een gevaarlijke situatie. Met vooringestelde categorieën zoals benzinestations, politie, ziekenhuizen en apotheken is het mogelijk om een lijst op te roepen met Point of Interests (POI) in de buurt.

Met NAVIGONs Turn-by-Turn RouteLijst krijg je een overzicht van elke afslag op de je route. Het overzicht wordt automatisch geüpdate zodra de afslag is geweest. Een andere feature zorgt ervoor dat de bestuurder naar muziek of een audioboek kan luisteren zonder een aanwijzing te missen over de te volgen route. Zo wordt in de muziekmodus het volume automatisch aangepast tijdens de melding en het audioboek wordt gepauzeerd om na de melding weer verder te gaan.
Wanneer het GPS zwakker is om de exacte locatie te bepalen toont de software nu een rood veld op het display. MobileNavigator calculeert op dat moment de positie waar de iPhone zich ongeveer bevindt en gaat verder met de normale navigatie zodra het signaal weer is opgepakt. De update bevat ook de nieuwste RadarInfo-database.

Intuitief gebruik
Tijdens het navigeren kunnen gebruikers nu ook in 2D en 3D inzoomen met de gebruikelijke iPhone vingeraanraking. Net als bij de Foto App is het mogelijk om eenvoudig door de verkeersinformatie te scrollen met de vingers. Op de kaart staan nu ook de meest voorkomende bestemmingen en kunnen personen en groepen worden geselecteerd vanuit de contactenlijst als tussenliggende bestemming. De update zorgt ook voor een versnelde opstarttijd van de software.

NAVIGON Kerstmis en Nieuwsjaarskorting
Als onderdeel van een wereldwijde actie heeft NAVIGON de prijs van MobileNavigator verlaagd. De nieuwe prijzen gaan in op 7 december en de korting loopt tot 11 januari 2010. Gedurende deze periode kost de Europa versie slechts 74,99 euro in plaats van 99,99 Euro en de regionale versie voor de Benelux kost 54,99 euro in plaats van 69,99 Euro.

NAVIGON App nu ook geschikt voor iPod Touch en eerste generatie iPhone
Naast de beschikbaarheid voor de iPhone 3G en 3GS is de NAVIGON 1.4.0 App nu ook geschikt voor de eerste generatie iPhones of een iPod Touch. Extra accessoires zijn wel nodig voor GPS navigatie op deze systemen!



Ingezonden persbericht