Ingezonden persbericht


Progressieve rockvirtuozen The Mars Volta wederom in 013 Popcentrum

In maart vorig jaar gaf het progressieve rockcombo The Mars Volta al een memorabel optreden in een uitverkocht 013. In ruim drie uur kreeg de bezoeker een audio-oplawaai om de oren, waar de genialiteit en virtuositeit vanaf droop. Een optreden dat met recht als memorabel de boeken in is gegaan in de tienjarige historie van 013. Op 7 december komen de heren dat kunstje nog eens over doen.

The Mars Volta wordt gezien als één van de meest invloedrijke, progressieve rockbands van de afgelopen tien jaar. De band rond zanger Cedrix Bixler-Zavala en gitarist Omar Rodriguez-Lopez (beiden ex-At The Drive-In) staat bekend om haar wilde, energieke live shows en haar complexe conceptalbums. Na succesvolle albums, waaronder 'De-Loused In The Comatorium' en 'Frances The Mute,' bracht de band dit jaar haar vijfde studioalbum uit, genaamd 'Octahedron'. Een album dat toegankelijker is dan de naam doet vermoeden. The Mars Volta zelf omschrijft het album als zijn 'akoestische' plaat. Dat wil niet zeggen dat deze minder geniaal is dan zijn voorganger. Integendeel. Octahedron kon wederom rekenen op immens lovende kritieken. Daarmee bewijst het gezelschap nog steeds pionier te zijn in het progressieve rockgenre!

The Mars Volta
Maandag 7 december 2009 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets à ¤ 28,50 (excl. servicekosten) zijn reedss verkrijgbaar via 013 en Ticket Service Nederland

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht