Ingezonden persbericht


Persbericht, 19 november 2009

SnowWorld Landgraaf plaatst nieuwe Doppelmayr sleeplift

In SnowWorld Landgraaf wordt op dit moment hard gewerkt aan het gemak en comfort van de pistebezoekers. Op 7 december wordt er een nieuwe Doppelmayr sleeplift in gebruik genomen die liftcapaciteit van de skihal nogmaals vergroot.

Sinds afgelopen maandag wordt er op de pistes van SnowWorld hard gewerkt om de nieuwe lift op 7 december operationeel te hebben. De gaten voor de fundering zijn reeds gegraven. "Het lastige is het plaatsen van de fundering zelf. Door de constante temperatuur van -5 graden op de pistes, is het onmogelijk om daar de funderingen voor het dal- en bergstation te maken. Beide funderingen zijn in de buitenlucht gemaakt en wegen maarliefst 20 ton per stuk. De funderingen worden met speciaal materieel, waaronder een dieplader de piste op gereden en daar geplaatst", aldus Henk Kisters, facilitair manager van de skihal in Landgraaf.

De nieuwe sleeplift, geproduceerd en ontwikkeld door de Oostenrijks-Zwitserse firma Doppelmayr, wordt op de langste piste van SnowWorld Landgraaf geplaatst en brengt bezoekers in een mum van tijd naar de top van de piste. De lift vervangt de oude Poma sleeplift. et grote voordeel van deze nieuwe lift opzicht van de Poma sleeplift is de capaciteit. Waar de oude lift 'slechts' 300 personen per uur tot de top kon brengen, kan de nieuwe Doppelmayr lift per uur meer dan 900 gasten naar de top van de piste vervoeren. "De aanpassing was noodzakelijk om de kwaliteit die onze gasten verwachten te bieden. De vraag was groter dan het aanbod, daar moet dan op ingespeeld worden. Dat doen we door de capaciteit van een lift te verdriedubbelen", aldus Koos Hendriks, algemeen directeur van SnowWorld.

Ondertussen wordt ook in Zoetermeer gewerkt aan een uitbreiding van de capaciteit. Vanaf het najaar van 2011 zal de vestiging beschikken over een prachtige, nieuwe wedstrijdpiste. Tevens wordt dan de eerste stoeltjeslift van Zoetermeer in gebruik genomen. Op de top van de piste kan men straks genieten van een panoramisch uitzicht over het landschap.



Ingezonden persbericht