Gemeente Dirksland


Vooraankondiging ââvoorontwerpbestemmingsplan Dirkslandââ

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Dirksland kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het dorp Dirksland.

Het plangebied heeft betrekking op het gehele dorpsgebied van Dirksland met uitzondering van Spuikolk en Akkerleeven. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van enkele geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld. De Wet ruimtelijke ordening schrijft onder meer voor dat bestemmingsplannen vanaf 1 juli 2013 niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. Het bestemmingsplan regelt de bestaande functies en is daarmee dus overwegend conserverend van aard.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren. Er liggen op dit moment ook nog geen stukken ter inzage. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zal het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Dirksland, Voorstraat 15. De kennisgeving van de ter inzage ligging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt gepubliceerd in Ons Eiland en Eilanden Nieuws en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite). In deze kennisgeving zal worden aangegeven wanneer en op welke wijze gereageerd kan worden op het voorontwerpbestemmingsplan.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer M. Trouwborst van de sector Ruimtelijke Zaken via telefoonnummer 0187 â 60 80 80.