Provincie Antwerpen


7/12/2009

NOG DRIE MANO MUNDO'S

Boom. De beslissing is genomen: ook in 2010, 2011 en 2012 zal het Mano Mundofestival plaatsvinden in provinciaal domein De Schorre te Boom.

Drie nieuwe edities. Drie is een walsritme. Minstens tot 2012 is Mano Mundo nog niet uitgedanst. Het heeft even geduurd en dat heeft alles te maken met crisis en stijgende prijzen in de wereld van muziek en logistiek. Dankzij initiatiefnemer Provincie Antwerpen en de Noordzuidbeweging zal het grootste gratis wereldcultuurfestival van Vlaanderen ook de volgende drie jaren plaatsvinden tijdens het tweede weekend van mei.

Gratis maar niet kostenloos. Mano Mundo is altijd al gratis geweest en nooit gratuit. Het festival heeft al jaren zijn niche als event dat daardoor een ander publiek bereikt dan andere gelijkaardige initiatieven. Mano Mundo opent elk jaar geheel gratis het seizoen van de grote muziekfestivals maar verhoudt zich niet tot de andere festivals als het geschenkje in de zak met cornflakes. In de eerste plaats zet Mano Mundo vraagtekens bij de herkomst van de flakes, bestrijdt het de onduurzaamheid van de verpakking en houdt het een pleidooi voor een verscheidener aanbod. Het geschenkje mag u behouden, als u het maar deelt met anderen.



Provincie Antwerpen