Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  7 december 2009




Inwoners in het buitengebied kunnen zich opgeven

Wie wil een Rustpunt inrichten?

De gemeente Heerde roept inwoners in het buitengebied op een Rustpunt in te richten voor fietsers en wandelaars. Fietsers en wandelaars krijgen met de Rustpunten meer mogelijkheden om ergens wat te rusten of te drinken. Als u mee wilt werken, kunt u zich tot 18 december opgeven via info@rustpunt.nu, of met het formulier dat u vindt op de website van de gemeente Heerde.

Rustpunt
Rustpunten zijn bedoeld om langs allerlei fiets-, wandel- en ruiterpaden plaatsen te hebben om even te pauzeren of wat te nuttigen. Hiermee wordt het gebied toeristisch nog aantrekkelijker en gastvrijer.
Een Rustpunt is herkenbaar aan een bord met het logo van Rustpunt, dat aan de weg staat. Er is apparatuur om zelf een kopje thee of koffie te zetten. Elektrische fietsen kunnen er worden opgeladen, en ook is er een toilet. Verder kan het worden gecombineerd met een boerderijwinkel, B&B, zorgboerderij of bijvoorbeeld museum. Een Rustpunthouder krijgt een basisset met alle noodzakelijke voorzieningen voor tenminste een jaar in bruikleen.


Wie

Voor Rustpunt komen bijvoorbeeld panden met een agrarische bestemming, bijzondere gebouwen of gebouwen met een bijzondere functie in aanmerking, maar ook andere Rustpunten zijn mogelijk.
Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de ligging aan een wandel- of fietsroute in het buitengebied en de spreiding. Bij nagenoeg gelijke situatie krijgen degenen die zich het eerst heeft aangemeld voorrang.


Aanmelding en informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.rustpunt.nu. Vragen kunt u stellen via info@rustpunt.nu. Daar kunt u zich ook opgeven. Opgeven kan ook met het formulier dat u vindt op www.heerde.nl. Dit formulier stuur u naar: stichting Rustpunt, Apenhuizerweg 9, 7437 SB  Bathmen. Het formulier is ook op te vragen via telefoonnummer 0578-699446 (mw. Bruggeman)



Einde persbericht





Gemeente Heerde