Persbericht

NAVTEQ sluit wereldwijde technologische overeenkomst

Vooruitgang in verzamelmogelijkheden door nieuwe relatie met Microsoft

Veldhoven - 7 december, 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, presenteert een nieuwe technologische overeenkomst waardoor het bedrijf sneller innovatieve verzamelmogelijkheden kan inzetten. Dit versnelt het verzamelen, creëren en opslaan van 3D-kaartgegevens en beelden. NAVTEQ en Microsoft zijn overeengekomen samen te werken bij het ondersteunen van technologische vooruitgang op dit gebied. Hierbij zal NAVTEQ Microsoft Corp. ook voorzien van 3D-kaartgegevens en beelden om nieuwe kaarttoepassingen te ondersteunen.

NAVTEQ heeft continu resources geïnvesteerd in technische innovaties bij de ontwikkeling van mogelijkheden die de kwalitatief beste kaartgegevens bieden. Het heeft ook resources ingezet om geavanceerde attributen zoals wegverloop en Advanced Driver Assistance System (ADAS) geometrie mogelijk te maken. Het bedrijf is eveneens al lange tijd aanbieder van kaartgegevens voor Microsoft met wie het al tien jaar een sterk wereldwijd zakelijk partnerschap heeft. Door deze nieuwe relatie vergroot NAVTEQ zijn samenwerking met een betrouwbare relatie om belangrijke 3D-verzameltechnologieën verder te ontwikkelen. Als deze geïntegreerd zijn in NAVTEQ's brede, eigen datacollectieproces, ondersteunen ze de verwerking van een lijn geavanceerde navigeerbare kaarttoepassingen op een ongekend accuraat niveau en uitgebreide schaal.

NAVTEQ integreert deze nieuwe technologieën in zijn voertuigen die de veldgegevens verzamelen en al zijn klanten zullen van deze technologische ontwikkelingen kunnen profiteren. Het versnelt niet alleen de efficiënte integratie van 3D-beelden in de NAVTEQ®-kaart, maar ook nieuwe-productontwikkeling voor het volledige productportfolio van NAVTEQ zal hiervan profiteren. Microsoft kan de beelden die door deze inspanningen verkregen zijn ter beschikking stellen aan zijn consumenten via Bing Maps.

"Microsoft is erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in de relatie met NAVTEQ. We willen de kaartervaring voor onze klanten tot leven te brengen door het gebruik van NAVTEQ's beelden op straatniveau", zegt Erik Jorgensen, corporate vice president of MSN bij Microsoft. "De mogelijkheid om meer samen te werken met NAVTEQ en onze technologische krachten te bundelen voor de overkoepelende vooruitgang van dit type gegevensverzameling, is een echte win-win situatie voor beide bedrijven en voor consumenten."

"NAVTEQ blijft geloven dat de kwaliteit van gegevensverzameling, dat de bouwstenen vormt voor de onderliggende digitale kaarten in ieder navigatie- of location-enabled apparaat, van het grootste belang is voor een superieure gebruikerservaring. Microsoft deelt deze visie en staat open voor de mogelijkheid om door samenwerking met NAVTEQ nieuwe manieren te vinden om de ontwikkeling van technologieën waarvan wij geloven dat ze cruciaal zijn voor de groeiende verwachtingen van consumenten die NAVTEQ-kaarten gebruiken, te versnellen", zegt Cliff Fox, executive vice president, NAVTEQ Maps.