Ingezonden persbericht



---


Monnickendam, 7 december 2009

Persbericht

WITTE MAGIE IN DE KEUKEN VAN CHEF-KOK ROGIER VAN DAM, POSTHOORN MONNICKENDAM (*)

WITTE MAGIE
Elk jaar breekt de `truffelkoorts' weer uit. Één van de moeilijkst vindbare en kostbaarste grondstof op aarde wordt dan weer gevonden in Piemonte en Umbrië (Italië). De truffeljagers gaan op zoek naar de `witte magie' of wat ook wel het witte goud wordt genoemd. Het is niet voor veel chef-koks weggelegd om met dit prachtige product te kunnen werken. Maar voor hen die dat wel mogen gaat een droom in vervulling. De zeer geprononceerde, uitgesproken aardse geur is bijzonder, maar de smaak is werkelijk ongenaakbaar. Witte truffels worden niet gekweekt; ze groeien op natuurlijke wijze onder de grond op de wortels van (eiken)bomen. De laatste jaren daalt de oogst doordat het klimaat in Italië grilliger wordt, zo menen de truffeljagers.

WITTE TRUFFEL BETAALBAAR BIJ POSTHOORN
De witte truffel "Tuber Magnatum" is tijdelijk, verkrijgbaar bij Restaurant Posthoorn te Monnickendam. Door een unieke samenwerking tussen de Italiaanse truffeljagers van het kleine plaatsje Sora en Marc Boeljon, eigenaar van de Posthoorn, is deze echt betaalbaar geworden. Sora ligt in de regio Lazio, zo een 150 km Zuidoostelijk van Rome en tegen de grens van Abbruzen. Eenmaal per week heeft Marc contact met de familie die hier al vier generaties truffels zoekt in dit gebied. "Pappa" keurt persoonlijk elke truffel die gevonden wordt. De officiële naam van deze witte truffel is de "Bianco Pregiato Tuber Magnatum (Lazio). Wij laten ze dus rechtstreeks aanvoeren. Verser, maar vooral ook voordeliger kan het niet. De jagers krijgen een hogere opbrengst terwijl deze witte magie betaalbaar wordt voor onze gasten.

TRUFFELMENU
Nog niet eerder was het eten van witte truffel zo aantrekkelijk! Chef-kok Rogier van Dam presenteert een speciale selectie van klassieke truffelgerechten welke u voor 7, - per gram aanvult met witte truffel. Voor de echte liefhebber is er zelfs een vier of vijfgangen Truffelmenu. Vanaf 72,50 is er een witte truffelmenu bestaande uit: runderzijlende met eendenlever en witte truffel, romige knolselderijsoep met witte truffel, Poulet noir met witte truffel en Café Glacé met wittechocolade en witte truffel.

POSTHOORN
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites. Iedere suite kenmerkt zich door warmte, geborgenheid en een hoog verblijfscomfort. Het restaurant met een Fransmediterrane keuken is vernieuwend in een klassieke omgeving. Door Guide Michelin in 2008 beloond met een Michelin Ster en sinds 2005 de culinaire hotspot van Noord-Holland.

Einde Persbericht

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Marc H.L. Boeljon.