Ingezonden persbericht



---


Persbericht

'Veiligheid belangrijk voor verstandelijk beperkten'

Zaterdag 14 november 2009 vond het congres "Veiligheid" ter ere van het 10-jarige bestaan van VraagRaak plaats. Tijdens dit congres stond veiligheid in al zijn facetten centraal. Een ding werd tijdens het congres duidelijk, veiligheid leeft onder mensen met een verstandelijk beperking.

De opkomst was massaal en omdat het congres propvol zat moesten er helaas veel mensen worden teleurgesteld. Tijdens het congres werd de film 'Praten over je veilig voelen' gepresenteerd. Deze film gaat over je veilig voelen. In de film wordt duidelijk dat door te praten over veiligheid hier afspraken over kunnen worden gemaakt. Cliëntenraden hebben namelijk een zwaarwegend adviesrecht als het gaat om veiligheid. In de film vertellen verschillende mensen over de verschillende vormen van veiligheid. Er zijn zes onderdelen:


1. Je veilig voelen in je eigen huis


2. Je veilig voelen op straat


3. Je veilig voelen als je met anderen woont


4. Je veilig voelen met informatie


5. Je veilig voelen als je afhankelijk bent van anderen


6. Praten over veiligheid

Als kijker kun je ervoor kiezen om de film in één keer te bekijken. Het is ook mogelijk om de dvd per onderdeel te bekijken en hierin over in gesprek te gaan met de cliëntenraad.

De film is gemaakt in opdracht van VraagRaak-KansPlus. De ontwikkeling hiervan is tot stand gekomen mede dankzij de hulp van Fonds Verstandelijk Gehandicapten en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

De dvd kun je bestellen door een mail aan info@vraagraak.nl met de bestelling:


. exemplaren dvd 'Praten over je veilig voelen'. Het verschuldigde bedrag dient bij vooruitbetaling overgemaakt te worden op bankrekening 240392 t.n.v. KansPlus te Utrecht, o.v.v. 'Praten over je veilig voelen'. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling toegezonden. Voor vragen over de bestelling, bel (030) 236 37 26.



Ingezonden persbericht