Ingezonden persbericht


Persbericht

HORNBACH strijdt mee tegen kinderkanker

Kerstgedachte bij HORNBACH: minimaal 25.000,- voor KiKa

Nieuwegein, 7 december 2009 ­ Wie dit jaar een kerstboom koopt bij HORNBACH, draagt bij aan onderzoek tegen kinderkanker. De bouwmarktketen schenkt een deel van de opbrengsten uit de kerstbomenverkoop aan KiKa (Kinderen Kankervrij) en verwacht daarmee minimaal 25.000,- aan dit goede doel te kunnen doneren.

December is de maand van familie en gezelligheid, samen de feestdagen doorbrengen. De kerstgedachte van HORNBACH staat dit jaar bovendien in het teken van de dappere strijd die kinderen en gezinnen voeren tegen kinderkanker. Daarom heeft de bouwmarkt annex tuincentrum besloten geld te doneren aan KiKa, dat fondsen werft die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit.

Duurzame bomen van HORNBACH
Wetenschappelijke studies tonen aan dat een natuurlijke kerstboom bij de productie vijfmaal zo milieuvriendelijk is als een kunstboom. Vanuit die gedachte verkoopt HORNBACH diverse soorten kerstbomen, waaronder de blauwe spar, de Servische spar (Omorica) en de Nordmann. Vooral de Nordmann, met zijn stevige takken en niet prikkende naalden, is zeer populair. Deze diepgroene kerstbomen, die niet of nauwelijks naalden loslaten, komen van speciaal voor dit doel aangelegde velden in Denemarken. Consumenten die een kerstboom kopen bij HORNBACH, strijden dus niet alleen mee tegen kinderkanker, maar doen ook iets terug voor het milieu en de natuur.

Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke familieonderneming met een bedrijfshistorie van meer dan 130 jaar. In het concern werken meer dan 13.000 mensen. De grootste operationele dochter, HORNBACH-Baumarkt-AG, heeft op dit moment 130 bouw- en tuincentra in negen Europese landen. Daarnaast zijn er in de regio Zuidwest-Duitsland nog eens 21 groothandelsmarkten voor bouwmaterialen. In Nederland heeft het concern acht vestigingen. HORNBACH kan als het enige beursgenoteerde familiebedrijf binnen de top tien in de doe-het-zelfbranche terugkijken op een bedrijfshistorie van vijf generaties.



Ingezonden persbericht