Persbericht

Citrix: genomineerden Telewerkprijzen zijn 'inspirerend voorbeeld'

~ Citrix feliciteert Annie Connect, KPN, SNS Reaal, Stichting Eykenburg, Vodafone en Waterschap AA en Maas met nominaties ~

Vianen, 7 december 2009 - Citrix Systems heeft zijn gelukwensen uitgebracht aan de zes bedrijven die zijn genomineerd voor de Telewerkprijzen 2009. Volgens Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van Citrix en voorzitter van de Stichting TelewerkForum, zijn de organisaties een 'inspirerend voorbeeld voor andere organisaties op het gebied van Het Nieuwe Werken': "De genomineerden laten allemaal op hun eigen manier zien dat de mogelijkheden om medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk te laten werken bijna geen grenzen meer kennen."

Volgens Van der Hoeven is er de afgelopen tien jaar veel verbeterd, sinds de prijs voor het eerst werd uitgereikt. "Steeds meer organisaties richten werkplekken zo in dat mensen zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze hun werk doen - op kantoor, thuis of ergens anders. Dit is voor een deel toe te schrijven aan de technologische vooruitgang; er zijn nu meer mogelijkheden dan in 1999. Maar misschien is het nog belangrijker dat bedrijven zich meer bewust zijn geworden van de voordelen van telewerken. We zijn er echter nog niet: bedrijven in Nederland kunnen nog veel winst behalen door meer mogelijkheden te bieden op het gebied van telewerken. Dat is niet alleen goed voor de motivatie en de arbeidsproductiviteit; het vermindert ook nog eens de filedruk en de CO2-uitstoot."

De TelewerkJaarprijs wordt toegekend aan een organisatie die Het Nieuwe Werken op een voorbeeldige wijze in de bedrijfsvoering heeft ingevoerd. Genomineerd hiervoor zijn SNS Reaal, Vodafone en Waterschap AA en Maas. Een eervolle vermelding in deze categorie is er voor CZ Verzekeringen. Ook wordt op 10 december de TelewerkAspectprijs toegekend aan onderzoeken, artikelen, werkplekontwerpen, producten of diensten, die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de invoering van Het Nieuwe Werken. De nominaties voor deze prijs zijn voor Annie Connect, KPN en Stichting Eykenburg, met een eervolle vermelding voor Mobility Mixx.

Van der Hoeven: "Het wordt voor de jury nog moeilijk om de winnaars aan te wijzen, want al deze organisaties leveren voortreffelijk werk. Het Waterschap AA en Maas, bijvoorbeeld, biedt thuiswerken bijna standaard aan zijn personeel aan, waardoor de werk-privé-balans sterk is verbeterd. Met behulp van oplossingen van Citrix hebben de medewerkers thuis toegang tot alle applicaties en bestanden die ze nodig hebben. Werknemers met buitenfuncties zoals handhavers, werken letterlijk in het veld vanuit bijvoorbeeld het erf op locatie bij landbouwers. Omdat ze de benodigde informatie thuis kunnen inzien in plaats van eerst het kantoor te bezoeken, besparen ze reistijd. Ook CZ Verzekeringen heeft veel energie geïnvesteerd in het verbeteren van de thuiswerkmogelijkheden. Een grote groep telewerkers, medewerkers in servicekantoren, en mobiele medewerkers als account managers en inspecteurs zijn uitgerust met een notebook en een draadloze UMTS-verbinding, waarmee ze op elke plek bij hun informatie kunnen."

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Telecom Expo, in hal 9 van Jaarbeurs Utrecht. De kandidaten verdedigen tussen 13.30 en 15.30 uur hun kandidatuur, de uitreiking is om 16.30 uur.