Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Movares wint AWVN-Innovatietrofee 4e kwartaal

Utrecht, 7 december 2009 ­ Advies- en ingenieursbureau Movares heeft de AWVN-Innovatietrofee voor het vierde kwartaal gewonnen. De voorzitter van de directie, Johan van den Elzen, ontving de trofee vandaag uit handen van Hans van der Steen, directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid van AWVN.

Volgens de jury ziet Movares medewerkers écht als partners en heeft het lef om mensen zelf aan het roer te zetten. Dat houdt in dat het bedrijf respect heeft voor hun inbreng en keuzes en daaraan zoveel mogelijk tegemoet komt. De organisatie laat OR en bonden vergaande initiatieven nemen. Inbreng en invloed lopen nu niet meer alleen via ledenlijnen (vakbond) of achterbanraadplegingen (or). In plaats van deze belangenbehartiging 'om' de organisatie en de directe arbeidsrelatie heen wordt belangenbehartiging nu sterker en rechtstreekser in het hart van de organisatie zelf geplaatst. Dit proces is uniek voor Nederland. Omdat partijen er voor hebben gekozen in de laatste cao alleen afspraken te maken over hoofdlijnen, kan dit document zich in theorie ontwikkelen van spelregelboek tot hoofdlijnenakkoord. De gekozen aanpak raakt aan de traditionele domeinen waarop de verschillende partijen actief zijn. Veel bedrijven kennen immers een vrij rigide onderscheid tussen onderwerpen die met de or danwel met de vakbeweging worden besproken. Ook krijgt de vakbond bij Movares speelruimte om actief mee te werken aan het sociaal beleid. Het ingenieursbureau kent daarnaast al jaren de mogelijkheid voor alle medewerkers om door middel van certificaten te participeren in het bedrijf.

Movares is een advies- en ingenieursbureau dat zich inzet voor de continuïteit, veiligheid en duurzaamheid van mobiliteit, energievoorziening en waterbeheer. Er werken zo'n 1400 mensen.

De AWVN-Innovatietrofee is een jaarlijkse prijs voor het bedrijf dat in dat jaar het meest inspirerende voorbeeld biedt van sociale innovatie. Instelling van de prijs vloeit voort uit het AWVN-concept Slimmer werken ­ ofwel sociale innovatie. De winnaar van de jaarprijs wordt gekozen uit de vier winnaars van een kwartaalprijs. Andere genomineerden zijn JohnsonDiversey, Nedtrain, en Nissan. Jaarwinnaar van 2008 was XEROX Venray. Uitreiking van de jaarprijs 2009 vind plaats op het Arbeidsvoorwaardencongres van AWVN, op 13 januari 2010.

()