Backup-Connect neemt online backupdiensten van PINS over


Yalado, Calyx en Apcare Online Services zijn nu onderdeel van Backup-Connect

ALMERE, 20091203 -- Backup-Connect, leverancier van de dienst online backup voor het MKB, heeft de online backupactiviteiten van PINS overgenomen. Hierdoor zijn de merken Yalado, Calyx en Apcare Online Services nu ondergebracht bij Backup-Connect. De overname omvat zowel zakelijke eindgebruikers als Resellers in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Door de overname versterkt Backup-Connect haar marktpositie in belangrijke delen van Europa.

Hilco de Roo, Commercieel Directeur van Backup-Connect: "Het overnemen van online backupactiviteiten van andere aanbieders is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Backup-Connect. Met de overname van de backupactiviteiten van PINS versterken we ons marktaandeel en hebben we er een hele interessante partner bij om onze autonome groei verder gestalte te geven."

Jan Willem des Tombe, CEO van PINS: " Het zelfstandig aanbieden van online backupdiensten rekent PINS al enige tijd niet tot haar kernactiviteiten. Uit dien hoofde hebben we besloten om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde partner om onze bestaande clientèle onder te brengen en waarmee we samen de online backup business verder kunnen uitbouwen. Omdat we al geruime tijd samenwerken en dezelfde software gebruikten, lag de keuze voor Backup-Connect voor de hand. De samenwerking verloopt soepel en we kunnen gebruikmaken van het schaalvoordeel en de expertise die Backup-Connect te bieden heeft. De verhuizing van de backupdienst heeft inmiddels al succesvol plaatsgevonden. PINS biedt de dienst online backup voortaan aan als Partner van Backup-Connect. Al met al zijn we zeer tevreden met deze overgang."

Over Backup-Connect
Backup-Connect is opgericht in 2002 en levert Backup-as-a-Service. Backup-Connect maakt het ICT bedrijven en ISP's eenvoudig de best mogelijke online backup aan te bieden aan hun klanten. Backup-Connect maakt gebruik van de geavanceerde backupsoftware de 'Backup-Connect Manager' en heeft directe verbindingen met de Amsterdam Internet Exchange. Backup-Connect biedt al haar Partners toegang tot de eigen ontworpen partner-portal en is PCI gecertificeerd. Dagelijks wordt de beveiliging getoetst door McAfee Secure. Backup-Connect heeft een uitgebreid netwerk van meer dan 450 partners en is actief in 16 landen. Voor meer informatie: www.backup-connect.nl

Over PINS
PINS is sinds de oprichting in 1996 uitgegroeid tot een van de grootste Hosting en Managed Services providers op de Nederlandse markt. Het bedrijf voorziet ruim 16.000 klanten van web- en applicatiehosting met een specialisatie in connectiviteit, security, beschikbaarheid en schaalbaarheid. PINS biedt de software community een platform voor Software-as-a-Service oplossingen. Spil in de propositie is het door PINS ontworpen en geïmplementeerde HyperGrid cloud-computing platform waarmee het bedrijf in staat is om snel en flexibel in te spelen op de vraag naar capaciteit "as a Service" en betalen naar rato van gebruik. PINS host websites en webapplicaties voor onder andere Coca Cola, Corus, Fitness First, Ministerie van OC&W, de Nederlandse Spoorwegen en Transavia.com. Om klanten een compleet servicepakket te bieden, werkt PINS nauw samen met vooraanstaande ICT-spelers, waaronder Cisco, VMware, IBM en Microsoft. Op het hoofdkantoor van PINS in Amsterdam werken circa vijftig mensen. Voor meer informatie: www.pins.nl