Aquiline Capital Partners (US) leidt € 50 million investeringsronde in Clear2Pay

Clear2Pay gepositioneerd om aandeel in de wereldwijde betalingsverkeertechnologiesector uit te breiden door strategische acquisities.

NEW YORK en BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20091207 --

Aquiline Capital Partners LLC (“Aquiline”), een in New York gevestigde private equity vennootschap die zich richt op de sector van de financiële dienstverlening kondigde vandaag aan dat ze een investeringsronde heeft geleid in Clear2Pay NV, een technologieleverancier van ‘next generation’ betalingstoepassingen voor financiële instellingen. De kapitaalverhoging, waaraan ook een aantal van de huidige Clear2Pay aandeelhouders deelnemen, zal de balans van Clear2Pay met € 50 miljoen versterken om haar volgende groeifase te financieren, mede door middel van potentiële strategische acquisities.

De technologiesector voor betalingsverkeer is een grote en groeiende markt met een inkomstenpotentieel van meerdere miljarden.euros Veel banken, clearing houses en overige aanbieders van betalingsverkeerdiensten werken momenteel nog met bestaande techonologie-silo’s die naast elkaar opereren en daardoor inefficient en inflexibel blijken in het kader van veranderende dynamiek in de financiële industrie, zoals globalisering, consolidatie, harmonisatie in ondermeer de Eurozone en veranderende regelgeving.

Clear2Pay is een unieke one-stop-shop voor flexibele, schaalbare en kostefficiënte globale betalings-oplossingen. Clear2Pay biedt haar klanten de moderne architectuur en software nodig om hierin al hun betalingsverkeersystemen onder te brengen en waaraan klantgerichte producten modulair kunnen worden toegevoegd.

“Nu in het huidige financiële speelveld financiële dienstverleners erop gericht zijn hun operationele omgevingen te stroomlijnen, te voldoen aan veranderende lokale regelgevingen en hun inkomsten te maximaliseren, is de vraag naar innovatieve technologieën voor betalingsverkeer toegenomen,” stelde Jeff Greenberg, Chief Executive bij Aquiline. “Clear2Pay is een winstgevend bedrijf en heeft het beste potentieel om te groeien in deze sector gezien het ervaringsniveau van het management team, de “next generation” technologie, stevige klantenrelaties en bewezen competenties om strategische acquisities te integreren.”

Michel Akkermans, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Clear2Pay gaf als commentaar: “Wij hebben een nieuw toonaangevend platform van de grond af opgebouwd en hebben onze financiële basis altijd mede onderbouwd met relevante en deskundige investeerders. We kijken ernaar uit voort te gaan met het aanreiken van oplossingen aan onze klanten dankzij onze voortdurende verbintenis tot het investeren in research en development”.

Mede-oprichter en CFO Jurgen Ingels voegde toe: “De financiële sector-expertise van Aquiline zal van grote waarde zijn bij het evalueren van acquisitie-opportuniteiten, bij het versnellen van onze geografische uitbreiding, en bij het uitbreiden van onze klantenkring en ons productaanbod.”

De investering wordt verwacht volledig te zijn voltooid tegen het einde van dit jaar. De voltooiing van de investering is onderworpen aan de voldoening of verzaking aan bepaalde gebruikelijke opschortende voorwaarden.

Over Aquiline Capital Partners LLC

Aquiline is een in New York gevestigde private equity vennootschap die investeert in financiële dienstverleners in sectoren als eigendoms- en ongevallenverzekeringen en -herverzekering, bankwezen en “specialty finance”, effecten, vermogensbeheer, levensverzekeringen en -herverzekering, en operationele - en financiële technologieën. Aquiline ambieert de waarde van haar portefeuillevennootschappen te vergroten door middel van begeleiding op strategisch, operationeel en financieel niveau.

Over Clear2Pay NV

Clear2Pay NV is een technologieleverancier van ‘next generation’ betalingstoepassingen voor financiële instellingen. Met een hoofdkantoor in Brussel, faciliteert het bedrijf banken en financiële instellingen in het aanbieden van betalingsverkeerdiensten. Clear2Pay’s technologie is erop gericht de transactiekosten van betalingsverkeer te reduceren en om op een competitieve manier te voorzien in snelle, marktgerichte betalingsdiensten. Clear2Pay’s betalingsverkeeroplossingen bieden organisaties eenvoudige manieren om hun klanten online te laten betalen: van complexe handelsondersteunende business-to-business-omgevingen, over e-commerce toepassingen, tot retail- betalingsverkeer en overschrijvingsdiensten. De functies behelzen betalingsopdrachten, reporting, verbanden leggen met “back-office processing”-systemen, clearing, netting, en regeling. Onder de klanten bevinden zich wereldwijde financiële instellingen zoals ING, Banco Santander, Crédit Agricole, VISA, MasterCard, BNP Paribas, The Federal Reserve, PBS (Denmark), The People Bank of China (PBOC), Bank of East Asia, ANZ and Commonwealth Bank. Clear2Pay is actief vanuit België, Frankrijk,Nederland, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Saten, Australië, China, Maleisië en Singapore, en stelt momenteel meer dan 450 werknemers tewerk. Verdere informatie treft u aan op www.clear2pay.com.

CONTACT:
Media:
Voor Aquiline Capital Partners:
Tripp Kyle – New York
+1 212 303 7600
Clear2Pay@finsbury.com
of
Don Hunter – London
+44 207 251 3801
Clear2Pay@finsbury.com
of
Peter Tulkens – Brussels
+32 477 198 067
Clear2Pay@finsbury.com
of
Voor Clear2Pay:
Conny Dorrestijn
Clear2Pay
+31 651 067201

conny.dorrestijn@clear2pay.com