RECTIFICATIE: David Linssen Algemeen Technisch Directeur van DutchView


DutchView maakt invulling technisch management compleet

HILVERSUM, 20091207 -- David Linssen start op 1 januari 2010 als Algemeen Technisch Directeur van DutchView. Met zijn komst is het technisch management van DutchView op volle sterkte. Samen met Patrick Mans, die op 1 december jl. als Technisch Manager Postproduction bij DutchView in dienst is getreden, en Pim Koster, Technisch Manager Meercamera, gaat hij zich richten op business development. David Linssen is altijd op zoek naar antwoorden op de vraag hoe technologie ondersteunend kan zijn aan creatieve processen: "Het gaat mij niet om de apparaten, maar om wat je ermee kan bereiken."

Linssen (41) komt van de AVRO, waar hij Manager Mediatechnologie was. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor een nieuw inkoopbeleid voor faciliteiten, de overgang naar volledig tapeloos werken, de bouw van een eigen postproductie afdeling, het digitaliseren van het volledige AVRO-archief en het opzetten van een eigen promo afdeling. Daarnaast was hij binnen de AVRO een aanjager van het produceren in HD-kwaliteit. Komende uit de theaterwereld heeft David in de afgelopen tien jaar in verschillende functies aan televisieprogramma's gewerkt, onder andere bij VARA, KRO en AVRO.

David is enthousiast over zijn overstap naar DutchView: "Ik heb DutchView in de afgelopen jaren leren kennen als een buitengewoon betrouwbare partner in het maken van televisieprogramma's. Een professioneel bedrijf dat gevormd wordt door vakmensen met een grote betrokkenheid."