Forum Systems onthult eerste Identity Broker Appliance voor aansturing cloud computing initiatieven

Nieuw product maakt Federated SOA mogelijk en bevordert vertrouwen voor bedrijven op het gebied van financiële dienstverlening en anderen in het snel eigen maken van webdiensten voor klantgerichte initiatieven

LAS VEGAS & BOSTON--(BUSINESS WIRE)-- 20091207 --

Forum Systems, een 100% dochteronderneming van Crosscheck Networks, Inc., heeft vandaag een identity broker hardwareapparaat, Forum STS, geïntroduceerd die de eerste is in zijn soort. De bekendmaking is gedaan in het kader van de Gartner Application Architecture, Development & Integration Summit 2009 die deze week plaatsvindt in Caesars Palace in Las Vegas.

Op webdiensten gebaseerde Service Oriented Architectures (SOA) maken communicatie mogelijk via overal gebruikte standaards zoals XML en SOAP. Om efficiënt, effectieve boodschappenuitwisseling te bevorderen en te voldoen aan de steeds hogere gebruikerseisen op het gebied van real-time totale informatie van interne en externe bedrijfspartners moet gezorgd worden voor vertrouwen tussen alle eenheden. Uitgebreide mediation, authenticatie en autorisatie van identiteitsuitwisseling tussen klant en partnerportalen, internettoepassingen en op XML gebaseerde webdiensten voorzien het bedrijf van een vereenvoudigd, coherent model voor identiteitsbeheer en vormen de fundamenten van federated SOA.

Met het aanpakken van deze eisen produceert en verbruikt Forum STS identity tokens in verschillende protocol- en boodschapformaten. Door identiteit te vertalen van het ene in het andere formaat maakt Forum STS authenticatie- en autorisatie-uitvoering mogelijk, en controleert daardoor privileges op diensten zonder dat een speciale code noodzakelijk is. Het ontkoppelen van de ontwikkelaars van de identiteitsbeslissingen is de eerste stap in de richting van een krachtiger en vereenvoudigd model voor identiteitsbeheer overal binnen de onderneming. Forum STS biedt een geünificeerd, gebruikersvriendelijk platform dat naadloos integreert met meerdere afzonderlijke Identity Management producten waarmee bedrijven kunnen profiteren van hun bestaande infrastructuurinvesteringen en basisstandaards kunnen gebruiken zoals WS-Trust en SAML.

“Federated SOA – een voorwaarde voor cloud computing – is gebaseerd op interoperabiliteit binnen en in bedrijfsdomeinen. Maar het mandateren van identity token standaardisatie onder handelspartners is onpraktisch vanuit zowel bedrijfs- als technologiestandpunt bekeken,” aldus John Woolbright, CIO van Omega Financial Services. “Door het verzekeren en versnellen van identiteitsuitwisseling lokaal en wereldwijd helpt Forum STS bij het leveren van een geünificeerde, rijke portaalervaring voor onze klanten en tegelijkertijd het leggen van de basis voor werkelijk Federated SOA.”

“Door het implementeren van Federated SOA met vertrouwde bedrijfseenheden en externe handelspartners kunnen ondernemingen een effectieve cloud computing infrastructuur opzetten die in technologisch opzicht volgroeid is – zodat geen hinder wordt ondervonden van het moeten overwinnen van de wettelijke en compliance-barrières die gerelateerd zijn aan informatie-integriteit en privacy,” aldus Mamoon Yunus, CEO van Crosscheck Networks. “Dit betekent dat organisaties veel veiliger en efficiënter kunnen uitbreiden naar een cloud model.”

Volgens Daniel Sholler, Research VP, Gartner, “In grote organisaties met semi-autonome bedrijfseenheden, dochterbedrijven en externe partners is een ‘federated’ benadering van SOA het meest effectief voor het slechten van politieke, organisatorische en technische horden.” Sholler vervolgt: “Integratie- competentie zal afhangen van het vermogen tot federation met externe bureaus die gebruikmaken van alle typen informatie en processen.”1

“DMZ-ready” voor organisaties die behoefte hebben aan veilige, versnelde en geconsolideerde identiteitsafdwinging van zowel interne als externe gebruikers, en toepassingen biedt Forum STS de volgende voordelen:

  • Gecentraliseerde authenticatie, authorisatie en toegangscontrole Identity token vertaling (Cookies, Basic Auth, SSL, SAML, WS-Identity) en diepe, directe integratie met alle belangrijke identiteitssystemen, CA Siteminder, IBM TAM, RSA ClearTrust, Oracle Access Manager, Sun JSAM, HP SelectAccess, Kerberos KDC, ActiveDirectory en LDAP.
  • Topprestaties en schaalbaarheid Hardwareversnelling en caching-mechanismen schakelen prestatieknelpunten uit en verlagen de kosten die geassocieerd zijn met het vermeerderen van de transacties omdat het aantal gebruikers en toepassingen wordt geschaald.
  • Verbeterde veiligheid Gebouwd op een JITC DoD PKI-, FIPS 140-2 Level-II infrastructuur is Forum STS ideaal geschikt voor specifiek gebruik waar externe partners identiteitsbeslissingen nodig hebben.
  • Vereenvoudigde Token Exchange – Forum STS verbruikt en genereert op protocol en boodschap gebaseerde Identity Tokens, waardoor het niet meer nodig is om te coderen aan de hand van eigen libraries door het verbeteren van de token exchange standaards zoals WS-Trust and SAML.

Forum Systems zet haar commitment voort aan het leveren van oplossingen voor het bereiken van SOA Federation. In de afgelopen maand kondigde het bedrijf de laatste versie aan van haar bekendste product Forum Sentry XML Gateway. Hiermee is veiligere, efficiëntere en naadloze informatie-uitwisseling mogelijk tussen back-office toepassingen, webdiensten en klant- en partnerportals – de hallmarks van SOA Federation – Forum Sentry biedt gebruikers meer controle van hun web-interacties.

In mei 2009 kocht Crosscheck Networks Forum Systems om een uitgebreide webdiensten “lifecycle” productreeks. De producten van de bedrijven kunnen met elkaar worden gebruikt of naadloos worden geïntegreerd in de bestaande infrastructuur van organisaties. Naast Forum Sentry bestaat de enterprise-class productreeks uit:

  • SOAPSimulator – Een betaalbaar, eenvoudig te configureren, uitgebreid servicesimulatieproduct voor ontwikkelaars en testers; SOAPSimulator stelt hen in staat met webdiensten de kosten en duur van projecten aanzienlijk te verlagen door parallelle ontwikkeling van onderdelen van klanten en diensten van een op SOAP of XML gebaseerde webdienst mogelijk te maken.
  • SOAPSonar – Biedt modi voor functionele, multi-client prestaties, compliance en veiligheidstests van op SOAP, XML en REST gebaseerde diensten. SOAPSonar biedt bedrijven vooral de unieke mogelijkheid om functionele en prestatiekenmerken te testen van onbeperkt grote webdienst-bijlagen via streaming van gestructureerde en ongestructureerde gegevens op basis van industriestandaards zoals MTOM en MIME. En met ondersteuning voor WS-Trust, SAML 2.0 en WS-identity tokens verzekert SOAPSonar een best-practices benadering van Federated Identity Management.

Bij de Gartner Application Architecture, Development & Integration Summit 2009 zal Woolbright deelnemen aan de sessies met de namen, “Case Study: Governance Panel” en “SOA Success Stories: Delivering Business Value and a Go-Forward Foundation in a Tough Economic Climate.” Leden van de media en marktonderzoek-communities die zijn geïnteresseerd in het ontmoeten van Woolbright en Forum Systems senior executives kunnen contact opnemen met Bryan Grillo van CHEN PR op bgrillo@chenpr.com or 781-672-3129.

Over de Gartner AADI Summit

De Gartner Application Architecture, Development & Integration Summit 2009 is het meest gerichte evenement in zijn soort dat is ontworpen om ondernemingen te helpen zich voor te bereiden op de uitdagingen van de veranderende aard van software-infrastructuur en wat het betekent voor ontwikkeling, integratie, webdiensten en architectuurinitiatieven. Aanvullende informatie is verkrijgbaar op www.gartner.com/us/aadi.

1 Gartner, “How to Approach Integration in Advanced SOA Projects” door Daniel Sholler, 7 oktober, 2009/ID-nummer: G00171058

Over Forum Systems

Forum Systems, een 100% dochteronderneming van Crosscheck Networks, Inc., is marktleider op het gebied van beveiliging van Service Oriented Architecture (SOA) en XML beveiliging. Door uitgebreide Threat Mitigation en Trust Enablement voorziet de productreeks gateway-toepassingen van Forum ondernemingen en overheidsorganisaties van de basis voor het bereiken van veilige SOA-federation. De door FIPS en DoD gecertificeerde Forum producten, waarmee dagelijks wereldwijd meer dan een miljard transacties worden verwerkt, biedt de meest uitgebreide bescherming in de industrie tegen op XML en SOAP gebaseerde kwetsbaarheden. Forum Sentry heeft het eerste patent van de industrie (7.516.333) voor XML beveiligingsfuncties gekregen, zoals XML-codering, XML-decodering en XML-handtekeningen door middel van een netwerktoepassing. Kijk voor meer informatie op www.forumsys.com.

CONTACT:
CHEN PR
Bryan Grillo, 781-672-3129
bgrillo@chenpr.com
of
Forum Systems
Rizwan Mallal, 781-781-4200 of 857-891-5884

rmallal@forumsys.com