Ingezonden persbericht


Rijk en steden investeren in kennis

Den Haag, 7 december 2009 - Rijk en steden hebben de samenwerking voor de komende vijf jaar gecontinueerd met het tekenen van het convenant 'Basisfinanciering Nicis Institute 2010-2014'. De G32, de G4 en de ministeries VROM/WWI, EZ, OCW, V&W, BZK, LNV, VWS en Justitie hebben gezamenlijk besloten de basisfinanciering van Nicis Institute voor de komende vijf jaar voort te zetten. 'Investeren in kennis is noodzakelijk. Steden moeten armslag krijgen om de grootste problemen aan te pakken', aldus Wim Hafkamp, wetenschappelijk directeur Nicis Institute.

De problematiek in grote steden vraagt om een gezamenlijke aanpak, waarin door kennisdeling en onderzoek de economische en sociale kracht van de steden wordt versterkt en de leefbaarheid wordt verbeterd. Jaarlijks stellen steden en ministeries de strategische thema's en onderwerpen vast in een activiteitenprogramma. Met de basisfinanciering wordt het Basisprogramma Grote Steden, het langstlopende programma van Nicis Kenniscentrum, gecontinueerd.

In 2001 besloten steden en departementen de handen ineen te slaan en een kennisinfrastructuur voor steden te realiseren. Inmiddels is het 'oude' Kenniscentrum Grote Steden doorontwikkeld tot Nicis Institute. In bijna 10 jaar tijd is een succesvolle kennismachine voor steden ontstaan. Ieder jaar komen meer dan twee miljoen bezoekers op de website en participeren bijna 20.000 professionals in een of meerdere (leer-)bijeenkomsten van Nicis Institute.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht