Ingezonden persbericht


12 december a.s.
Buurtbewoners komen feestelijk samen onder kerstboom Botterstraat

Eén van de oudste bewoners van seniorencomplex De Botterhoek in Purmerend ontsteekt zaterdag 12 december om 17.00 uur een grote kerstboom op het veld voor het complex. Volgens woonconsulent Tini Gedikink van Wooncompagnie moet het feestelijk ontsteken van de kerstboom de contacten tussen de ouderen in de wijk en de jongere bewoners bevorderen. "Wooncompagnie hecht grote waarde aan de leefbaarheid in wijken. Het samenbrengen van buurtbewoners die elkaar anders nooit of weinig spreken past in dit plaatje."

Hoveniersbedrijf Lageveen uit Purmerend verzorgt al jaren een grote kerstboom in de Botterstraat. Op initiatief van Wooncompagnie, Menno Lageveen van het hoveniersbedrijf en de activiteiten- en bewonerscommissie van De Botterhoek gebeurt het ontsteken van de lichtjes dit jaar op feestelijke wijze. "Inzet is het verbeteren van de contacten tussen jong en oud in de buurt. De jongere bewoners van de wijk zijn overdag veelal niet thuis omdat ze werken en de bewoners van het seniorencomplex hebben op hun beurt weinig contact met de bewoners van de wijk. Het feest moet de buurtbewoners dichter bij elkaar brengen", vertelt Tini Gedikink.

Dampende snert
Alle bewoners uit de Aakstraat, de Botterstraat en de Jolstraat hebben een uitnodiging voor het feestelijke samenzijn gekregen, evenals de bewoners van De Botterhoek. "Nadat de lichtjes van de kerstboom branden, is iedereen welkom in de algemene ruimte van het seniorencomplex. Daar staat een drankje klaar. Vervolgens serveren vrijwilligers van de algemene ruimte een snertmaaltijd met brood en voor wie geen snert lust iets anders. Rond 19.00 uur is het feest ten einde", aldus de woonconsulent.

Bewoners van De Botterhoek die niet op eigen gelegenheid in de algemene ruimte kunnen komen, kunnen contact opnemen met de vrijwilligers van het complex. Mensen uit de wijk die hulp nodig hebben om bij het feest aanwezig te zijn, kunnen bellen met Wooncompagnie op 0299 455615. Wooncompagnie zorgt er dan voor dat u wordt opgehaald.