Ingezonden persbericht



Path to Process Excellence vergroot voordelen van Business Process Management (BPM)

Software AG en Liaison Technologies ontwikkelen discovery-methode voor BPM

Amsterdam, 7 december 2009 - Liaison Technologies en Software AG lanceren 'Path to Process Excellence': een gestructureerde 'discovery'-methodologie waarmee het invoeren van BPM-technologieën drastisch kan worden versneld. Hierdoor kan een organisatie zijn winstgevendheid fors vergroten en zijn concurrentiepositie aanzienlijk verbeteren.

Inefficiënt georganiseerde business processen hebben een negatieve invloed op de winstgevendheid van een onderneming. Het opzetten van een BPM-programma voor het verbeteren van specifieke business processen vereist echter een gestructureerde en gerichte aanpak. De BPM-markt wordt almaar verwarrender vanwege een groot aantal aanbieders en veel verschillende implementatiemethoden die zich lastig van elkaar laten onderscheiden. De Path to Process Excellence-methodologie biedt daarom:


- Een bundeling van kennis en best practices op het gebied van BPM die gedurende een groot aantal jaren zijn verzameld. Hierdoor kunnen organisaties hun eerste BPM-project op een goed gestructureerde en succesvolle manier starten.
- Een leveranciersonafhankelijke en dus neutrale aanpak.
- Een snelle manier om resultaten te leveren. Organisaties krijgen binnen dertig dagen duidelijkheid in de te behalen resultaten. Hierdoor worden lange en potentieel kostbare onderzoeken en/of fouten voorkomen.

"Met deze gestructureerde discovery-methodologie voor BPM bieden we organisaties inzicht in en controle over de business processen in hun gehele organisatie", zegt Nigel Winship, VP en Global Consulting Practice Director van Liaison Technologies. "Het is ons doel om het voor organisaties mogelijk te maken om zeer snel waarde uit BPM te halen. Dit doen wij door BPM op een dusdanige manier te implementeren, dat deze volledig is aangepast op de unieke eisen en wensen van organisaties. De Path to Process Excellence-methodologie combineert de jarenlange praktische kennis van BPM van zowel Software AG, Liaison Technologies en onze opdrachtgevers."

"Deze praktische aanpak ondersteunt organisaties bij het vormen en structureren van de visie hoe BPM optimaal in hun organisatie kan worden ingezet", zegt Mark Rhoden, Managing Director van Software AG in Nederland. "Door de kennis op het gebied van BPM van zowel Software AG als Liaison met elkaar te combineren, bieden wij bedrijven een ongeëvenaarde oplossing om procesverbeteringen breed binnen de organisatie tot stand te brengen, zowel binnen de eigen organisatie als extern met partners of toeleveranciers."

Over Liaison Technologies
Liaison Technologies is een internationale leverancier van integratie- en datamanagementdiensten, waarmee duizenden organisaties in meer dan 35 landen hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Met behulp van een uitgebreide reeks van business-to-business diensten voor applicatie-integratie en datatransformatie, kunnen de integratieprofessionals van Liaison een infrastructuur voor datamanagement ontwikkelen die is aangepast op de unieke situatie van iedere klant. Hiermee kunnen zij de kwaliteit van de beschikbare bedrijfsinformatie verbeteren, de operationele kosten verlagen en communicatie veilig stellen. Het hoofdkantoor van Liaison is gevestigd in Atlanta. Liaison heeft daarnaast vestigingen in Nederland, Engeland, Finland en Zweden. Kijk voor meer informatie op www.liaison.com.

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 721 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com