Ingezonden persbericht




Financiële instellingen kunnen meer dan 50 procent besparen op hun Total Cost of Ownership (TCO) door geen gebruik meer te maken van do-it-yourself (DIY) netwerkinfrastructuur, maar van volledig beheerde, shared extranet-diensten. Dit blijkt uit de white paper 'Managed Extranet Services Boost Performance and Lower Cost' van onderzoeksbureau Yankee Group in opdracht van BT. Het onderzoek toont aan dat financiële instellingen in het eerste jaar van de implementatie TCO-besparingen van 51 procent kunnen behalen. De besparingen kunnen daarna jaarlijkse oplopen tot 52 procent.

Alhoewel veel IT-projecten en investeringen zijn stil gelegd door de economische recessie, is de honger naar technologische investeringen vooral in de financiële sector sterker dan in elke andere sector. 36 procent van de financiële instellingen geven geld uit aan snellere en betrouwbare netwerken om de recessie te overleven. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport 'Road to Recovery', gepubliceerd door BT Global Services in november 2009.

In de white paper wordt een financiële instelling uit New York genoemd waarvan zowel de front- als back-office gebruikmaakt van een aantal financiële applicatiediensten. Uit dit voorbeeld blijkt dat door gedurende drie jaar gebruik te maken van de BT Radianz Shared Market Infrastructure, de jaarlijkse TCO van een relatief kleine DIY-netwerkinfrastructuur verlaagd kon worden van meer dan 1 miljoen dollar naar 500.000 dollar.

Via deze link kun je de white paper 'Managed Extranet Services Boost Performance and Lower Cost' downloaden. Agatha Poon van Yankee Group is beschikbaar voor interviews, mocht je met haar willen spreken over dit onderzoek dan hoor ik het graag.




Ingezonden persbericht