Ingezonden persbericht

Persbericht

Den Haag, 11 augustus 2009

Omniversum wegens renovatie 10 dagen gesloten

Het grootbeeldfilmtheater maakt zich op voor het 25-jarig jubileum

Omniversum, het grootbeeldfilmtheater aan de Pres. Kennedylaan te Den Haag, zal van 7 t/m 16 september 2009 gesloten zijn wegens renovatiewerkzaamheden. In december bestaat het filmtheater 25 jaar en hebben ruim 8 miljoen bezoekers een van de vele grootbeeldfilms bekeken. Tijd voor een renovatie waarbij het vervangen van de stoelen een van de grootste ingrepen is.

De 300 nieuwe stoelen worden door het Spaanse bedrijf Figueras op maat gemaakt voor Omniversum. Het zijn geen normale bioscoopstoelen, omdat elke rij een speciale hellingshoek nodig heeft, zodat het zicht op het koepelscherm optimaal is. Alle stoelen worden naar het midden van de koepel gericht. De onderste rijen worden in een ligstand afgeleverd en de bovenste rijen zullen meer rechtopstaand zijn. De Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum heeft de stoelen aan Omniversum geschonken. Door dit gulle gebaar is het mogelijk om ook andere werkzaamheden dit najaar uit te voeren.

Deze renovatiewerkzaamheden bestaan uit het vervangen van vloer- en wandbekleding in de zaal, het schoonmaken en onderhoud aan de 36 luidspeakers en 6 subwoofers, stofzuigen van de 840 m² grootte koepel, het aanbrengen van nieuwe kabels ten behoeve van zakelijke evenementen en schilderwerkzaamheden in de foyer.

Op 7 december 2009 zal het 25- jarig jubileum van Omniversum gevierd worden met een speciale avond. 2010 zal in het teken staan van het jubileum, met als thema Verrassend Veelzijdig. Omniversum zal dan maandelijks bijzondere activiteiten presenteren. Op de internetsite van Omniversum zal een poll komen waar mensen op hun meest favoriete Omniversum film kunnen stemmen.



Ingezonden persbericht