Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
25 november 2009

AMSTERDAMSE JONGEREN ONTDEKKEN MONUMENTEN IN TV-SERIE

In het televisieprogramma 'Schatten van Amsterdam' ontdekken Amsterdamse jongeren monumenten uit hun stad. In het tweede seizoen van de succesvolle serie bezoeken zij o.a. het Koninklijk Paleis op de Dam, Artis en Carré. 'Schatten van Amsterdam' wordt elke maandag vanaf 18:30 uur op RTV Noord-Holland uitgezonden.

Na het succes van de tv-serie 'Schatten van Amsterdam' (Europa Nostra prijs 2008), waarin Amsterdamse jongeren op geheel eigen wijze monumenten ontdekken in de stad, kon een vervolg niet uitblijven. In het tweede seizoen ontdekken de jonge stadsbewoners weer elf monumenten:

Aflevering 1: Levent en Semora bezoeken het Koninklijk Paleis op de Dam Aflevering 2: Adrie en Rafael reizen door de tijd in Artis, de oudste dierentuin van Nederland Aflevering 3: Lisa en Patricia gaan naar de oude edelsmedenschool Het Sieraad Aflevering 4: Hicham en Vikaash raken onder de indruk van de oude Graansilo's Aflevering 5: Christopher en Irisch varen langs de bunkers van de Stelling van Amsterdam Aflevering 6: Ghamte en Shanyn ontmoeten medewerkers van de ING in het ING gebouw Aflevering 7: Siomara en Jaleesa bewonderen het Amsterdamse Burgerweeshuis Aflevering 8: De zusjes Jade en Jill nemen een kijkje in de Molen van Oost en Brouwerij 't IJ Aflevering 9: Henry en Lino leren alles over boten bouwen in de Kromhoutwerf en struinen rond op de verlaten scheepswerf van de NDSM Aflevering 10: Robin en Meysam ontdekken het toneel van het Koninklijk theater Carré Aflevering 11: Shaneequa en Merci wisten niet van het bestaan van watertorens, maar na deze dag kennen ze alle Amsterdamse watertorens van binnen en van buiten

Over de serie
Met meer dan 7000 monumenten vertegenwoordigt Amsterdam het grootste monumentenbezit van Nederland. Hiermee behoort de stad tot een van de meest monumentale steden van Europa. Veel jonge Amsterdammers, met name de 'nieuwe' Amsterdammers van niet westerse afkomst, hebben geen of weinig kennis van hun directe bebouwde omgeving. Deze serie laat jongeren de emotionele waarde ontdekken van een monument waar ze dagelijks langskomen. 'Schatten van Amsterdam' is een 11-delige serie van elk 20 minuten, geproduceerd door Bosch Film.

Uitzending eerste aflevering van 'Schatten van Amsterdam': maandag 7 december om 18:30 uur.


---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht