SMK

Verlenging criteria Maatlat Duurzame Veehouderij tot 1 april 2010

De huidige criteria in het certificatieschema van de Maatlat Duurzame Veehouderij voor melkvee-, varkens- en pluimveestallen (versie 3.1) zijn ongewijzigd verlengd tot 1 april 2010. Bij publicatie ervan op 1 januari 2010 wordt het hoofdstuk met de algemene voorwaarden (hoofdstuk 1) aangepast. Reden hiervoor is dat de MDV-criteria een onderdeel worden van het certificatieschema Maatlat Duurzame Veehouderij en Aquacultuur (MDVA).

De herziening van de criteria voor melkvee-, varkens- en pluimveestallen per 1 april beperkt zich tot het evalueren van het ambitieniveau, het verwerken van de aanvullende besluiten over de MDV-criteria in 2009 en het onderzoeken of aanpassingen nodig zijn aan de hand van enkele herzieningsvragen uit 2009. De bestaande duurzaamheidsthema's blijven gehandhaafd (ammoniakemissie, energie, diergezondheid, dierenwelzijn); er worden geen nieuwe thema's toegevoegd.

Vleeskalverstallen
SMK is voornemens voor 1 april 2010 MDV-criteria toe te voegen voor vleeskalverstallen. Deze criteria zijn reeds in concept gereed en SMK organiseert hiervoor een hoorzitting op 17 december 2009. Indien u belangstelling heeft bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn of voor het ontvangen van de conceptcriteria kunt u zich aanmelden via het antwoordformulier op de website van SMK.